Nisam čarobnjak



Opstanak je moguć: Pršić

Treći  po redu trener Dinama ove jeseni, ima veliko iskustvo u radu sa mlađim kategorijama, ali njegov cilj biće da uz podrške uprave kluba i grada učini sve kako bi Dinamo opstao u Prvoj ligi.





Opstanak je moguć: Pršić

 – Vodim duže vremena mlađe kategorije u Spartaku, a pre toga u nacionalnim selekcijama. Dinamo je za mene izazov da kvalitetnim radom vratim sebe u seniorski fudbal – kaže Pršić o osnovnom motivu svog dolaska u Vranje.

Sa upravom su, odmah, zacrtani budući ciljevi. Doduše, kratkoročni.    

– Nisam čarobnjak, cilj je da u poslednja četiri kola osvojimo što više bodova i uhvatimo priključak u borbi za opstanak – kaže Pršić.

Ambiciozni trener je svestan situacije u klubu.

– Ne mogu tu puno da menjam, moj zadatak biće da pokušam da fudbalere trgnem iz letargije i psihološki ih pripremim za iskušenja koja nam predstoje u finišu prvenstva – ističe Pršić.

Njegov ugovor sa Dinamom je na mesec dana, dobio je podršku uprave i na stadionu Jumko trenira se punom parom.

– Mnogo je pehova pratilo Dinamo, raduje nas sve što se klub finasijski stabilizuje i što je  grad rešio da nas podrži. Svi fudbaleri su spremni da pruže maksimum, vratila se pozitivna atmosfera u ekipi i realno je da očekujemo i rezultatske uspehe – navodi Pršić.

PROFIL

Ime i prezime: Predrag Pršić
Rođen: 1962. godine
Mesto: Subotica
Igrač: Spartak (Subotica), Zorka (Subotica), Rusanda (Melenci).
Trener: Sever, Zorka, Spartak (svi Subotica);  od 2002. do 2006. trener u kadetskoj i omladinskoj selekciji SCG i Srbije;  2007. trener VBA (Farska ostrva); od 2008. godine direktor omladinske škole FK Spartak.

 

Na treninzima, ističe Pršić, prednjače radom najiskusniji Osmanović, Nenad Trajković, Stamenković, Stajić, Disić i ostali.

– Igraćemo ofanzivno, takav nam je profil igrača. Na predstojećim utakmicama nemamo šta da izgubimo, ali svaki uspeh može da bude inicijalna kapisla za naredne utakmice – tvrdi Pršić.

U Dinamu se ne mire sa ispadanjem iz lige?

– Ukoliko ostvarimo plan da u poslednja četiri kola sakupimo dovoljan broj bodova, u zimskom prelaznom roku se očekuje prestrojavanje i dovođenje petorice kvalitetnih fudbalera – nagoveštava Pršić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar