GORAN TASIĆ GOKČE TUŽIO VLASNIKA „VRANjSKIH“



Goran Tasić Gokče (38) iz Vranja, koji se od 18. maja nalazi u pritvoru kada je uhapšen pod sumnjom da je počinio krivično delo „iznuda“, tužio je Vukašina Obradovića, vlasnika i glavnog i odgovornog urednika nedeljnika „Vranjske“, za klevetu. Tasić tereti Obradovića da je u tekstu „U kandžama mafije“, objavljenom na stranicama „Vranjskih“ 8. aprila ove godine, izneo netačne tvrdnje kako je ovaj pokušao da ubije narodnog poslanika Nove Srebije iz Vranja Radoslava Mojsilovića. Obradoviću, koji je potpisao navedeni tekst, zamera se i da je izneo netačne tvrdnje o tome da je Tasić svojevremeno, dok su bili u ljubavi i u istoj političkoj stranci, koristio Mijsilovića da preko politike uđe u krupan kriminal.

Mojsilović je ranije izjavio da se za Tasićev račun, pod pretnjama smrću, zaduživao na milionske iznose, a ovaj postupak je u fazi istrage. Protiv Tasića su u toku i dva sudska procesa za krivično delo „ubistvo u pokušaju“.



– Ne sporim Tasiću da, bez obzira što je u pritvoru zbog iznude i što se protiv njega vode dva sudska procesa zbog dva pokušaja ubistva, ima pravo da podnosi tužbu. Mada je to apsurdna situacija, pojaviću se pred sudom i dokazati da su navodi iz teksta tačni – kazao je Obradović, koji je i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Prvo ročište po ovoj tužbi zakazano je za 26. Januar naredne godine.



Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar