Praznik u Hanu



KK Morava Meca i KKFMP ŽELEZNIK - Priredili spektakl: mladi košarkaši Železnika

Juniorska ekipa Morave Mece od ove sezone takmiči se u Kvalitetnoj ligi, zajedno sa najboljim ekipama u zemlji






 

KK Morava Meca i KKFMP ŽELEZNIK - Priredili spektakl: mladi košarkaši Železnika U prvom kolu Kvalitetne kopšarkaške lige Srbije za omladince u Vladičinom Hanu gosti iz Železnika zasluženo su slavili ubedljivim rezultatom – 54:123. Evropski prvaci, ekipa FMP Železnika, odigrali su rutisnki i svojom igrom izazvali divljenje i ovacije preko 400 gledalaca.

– Ovo je praznik košarke i veliki dan za Han. Drago nam je što će nam dečaci igrati sa najjačim timovima u Srbiji. Bili smo najbolji od Niša do Vranja, na finalnom turniru savladali ekipe Prokuplja i Juga iz Vranja i zasluženo se plasirali u elitu – ushićen je Vladimir Marinković, trener KK Morava Meca.

U Kvalitetnoj ligi Srbije, koja broji 12 ekipa, Hančani će igrati bez ikakvih troškova.

-To važi za sve ekipe u ligi. Zahtevno takmičenje spozoriše Vlade Divac, košarkaška legenda, uz pomoć KSS. Ne plaćamo prevoz, troškove takmičenja i sve ostalo – ističe Marinković.

U ekipi Morave Meca igra i Vranjanac Petar Nikolić. On je glavni „krivac“ što je Morava izborila učeće u Kvalitetnoj ligi.

– Nikolić je briljirao na turniru za ulazak u ligu, posebno protiv svoje dojučerašnje ekipe Juga – navodi Marinković.

Rukovodstvo FMP Železnika, pre utakmice čestitalo je plasman mladim hanskim košarkašima plasman u Kvalitetnu ligu i poklonilo im sedam lopti. Svaki mladi košarkaš Hančana dobio je na poklon patike i torbu.

 

KK MORAVA MECA – KK FMP ŽELEZNIK 54:123

Po četvrtinama: 13:34, 12:29, 10:31, 19:29.

MORAVA MECA: Kostić 7, Nikolić 2, Jović, Cvetković 16, Djokić 4, Janković 6, Ilić, Delibašić 11, Petrović, Georgijev 8, Borisov, Petrović.

FMP ŽELEZNIK: Nikola Pavlović 19, Rebić 10, Luka Pavlović 16, Popovski 12, Savić 7, Ilić 4, Miljenović 10, Stevanović 6, Vorkapić 4, Cvjetan 7, Bezbradica 10, Ristić 16.

Igrač utakmice: Nikola Pavlović (FMP Železnik).

 

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar