Grub pritisak SPS na „Vranjske“



NUNS

 Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije protestuje zbog najave čelnika Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Vranju da će prekinuti svaki kontakt sa novinarima nedeljnika Vranjske Dejanom Dimićem i Nikolom Lazićem.






 NUNSNUNS smatra da postupak funkcionera SPS predstavlja grub pritisak na medije. Takvom odlukom rukovodstvo SPS Vranja uskratilo bi ne samo pravo novinara na slobodan i nesmetan rad, već i pravo javnosti da se informiše o radu partije koja je članica vladajuće koalicije i u Srbiji i u Vranju.

 Na  „Otvorenom danu“za medije koji su socijalisti Vranja organizovali 2. novembra, sekretar Izvršnog odbora Gradskog odbora SPS Zoran Antić izjavio je da će ta stranka uskoro doneti odluku da se Dimiću i Laziću uskrati svaki kontakt sa članovima te stranke. Ovakvu odluku Antić je obrazložio nezadovoljstvom izveštavanjem dvojice novinara o aktivnostima SPS i njenim funkcionerima. Antić je precizirao da je SPS nezadovoljan kako je Dimić izveštavao sa skupa SPS 23. oktobra u vranjskoj Hali sportova, dok je Lazića kritikovao zbog reportaže o poseti patrijarha SPC Vranju 25. oktobra.

 U javnom protestu, redakcija Vranjskih ukazuje da SPS, SPC, ni bilo ko drugi, do danas, nije reagovao ni demantovao navode iz ovih tekstova objavljenih u 713. broju ovog nedeljnika od 28. oktobra.

 Sekretarijat NUNS-a

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar