NAJBOLjA PREDSTAVA FESTIVALA – „METAMORFOZE“



Metamorfoze

Po Ovidiju, Metamorfoze; Jugoslovensko dramsko pozorište Beograd, režija i adaptacija Aleksandar Popovski i Jelena Milojević; igraju Goran Šušljik, Nebojša Glogovac, Tamara Vučković, Nada Šargin i dr.



 



MetamorfozePo oceni publike (4,85) za najbolju je proglašena predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta – “Metamorfoze”.

Kroz vizuru sadašnjice, a opet i antičkih vremena, na sceni se velikom brzinom smenjuje razigrani bogati svet ljubavnika najrazličitijih vrsta. Pred očima publike se odigravaju legende o Narcisu i nimfi Eho, o Piramu i Tizbi, Tereju, Biblidi i Kaonu, Pasifaji i Minosu, Erizihtionu, Jupiteru, boginji Dijani, lovcu Akteonu…
Senzualnost i erotika komada isprepletena je i sa večito aktuelnim pitanjima morala, sa zločinom i kaznom, sa kulturom koja nam je nametnuta u odnosu na instinkte, libido i intuiciju. Humor ne nedostaje ovom inspirativnom i višeslojnom komadu koji publiku oduševi ili pak potpuno odbije. Glumci su oslobodili veliku energiju na sceni, a efektna koreografija plesača pokretom je upotpunila pripovedački aspekt predstave.

 

 

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar