Hronika



Veselin Pešić u Niškoj bolnici, Boban Stanković - Ćutko, Kubura nakon rušenja

Vranjska policija privela je Boru M. (57) iz Vranja zbog osnovane sumnje da je u saobraćajnoj nesreći naneo teške telesne povrede Veselinu Pešiću (48)






UHAPŠEN VOZAČ KOJI JE POVREDIO DOPISNIKA „BLICA“

Veselin Pešić u Niškoj bolniciVranjska policija privela je Boru M. (57) iz Vranja zbog osnovane sumnje da je u saobraćajnoj nesreći naneo teške telesne povrede Veselinu Pešiću (48), dopisniku dnevnog lista “Blic” iz Vranja. Policijska uprava je saopštila da su njeni službenici doneli rešenje o 48-časovnom zadržavanju osumnjičenog zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična dela – “teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja” i “nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći”.  

Podsećanja radi, sumnja se da je Bora M. 23. oktobra ove godine oko 20.20 časova u Vranju, u Ulici Partizanski put, kod nadvožnjaka koji prelazi preko magistrale Niš-Skoplje krećući se smerom Zlatokop-Vranje, upravljajući vozilom “zastava 750” (“fića”), udario novinara Pešića koji je bio na biciklu, a potom pobegao sa mesta udesa.  

Prema svedočenju jednog osobe koja je prisustvovala policijskom uviđaju, pretpostavlja se da je Pešić, od momenta nesreće nakon koje je sleteo sa nadvožnjaka, više od sat vremena ležao pored autoputa u nesvesnom stanju, bez ukazivanja pomoći i sasvim je slučajno pronađen.

Dopisnik “Blica” zadobio je teške telesne povrede, prelome kostiju noge i nagnječenje mozga, zbog kojih je prebačen na Kliničkom centar u Nišu. Povrede su sanirane, a novinar je, prema informacijama lekara, van životne opasnosti.  

 

ĆUTKO U KPZ NIŠ

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda u Vranju kojom je Bobanu Stankoviću Ćutku (24) izrečena presuda od dvadeset godina zatvora za ubistvo Živojina Ničića Žikice (1980) počinjeno 11. novembra 2006. godine na platou kod kafića “Troja”. Prema nezvaničnim, ali vrlo pouzdanim saznanjima “Vranjskih”, Stanković će sada biti poslat na izvršenje kazne u Kazneno-popravni zavod u Nišu, nakon što je iznenadno i bez posebnog obrazloženja izmenjena prethodna odluka da ide u požarevačku “Zabelu”.

Boban Stanković - ĆutkoPodsećanja radi, Krivično veće Okružnog (sada Višeg) suda u Vranju kojim je predsedavao sudija Goran Despotović, nakon sprvedenih dokaza u postupku koji je trajao gotovo tri godine, objavilo je u oktobru prošle godine presudu po kojoj je Stanković kriv po obe tačke optužnice (“teško ubistvo“, član 114, stav 5 Krivičnog zakonika i “nedozvoljeno držanje vatrenog oružja”, član 348, stav 1 KZ).

Za prvo delo, učinjeno prema mišljenju suda “sa umišljajem”, Stanković je dobio devetnaest i po godina, a za drugo deset meseci, nakon čega mu je izričena jedinstvena kazna od dvadeset godina zatvora. Drugooptuženi Bratislav Jelić (32), taksista iz Ribinca kod Vranja, koji je vozio Stankovića do i od mesta zločina, oslobođen je optužbi za “pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela”.

Živojin Ničić ubijen je pre skoro četiri godine, 11. novembra 2006. godine, oko 3.30 časova, ispred kafića “Troja” u centru Vranja. Neposredno nakon tuče unutar kafića, smrtonosne hice iz pištolja u njega je ispalio Stanković. Živojin je preminuo par sati kasnije u vranjskoj bolnici. Tužilaštvo je ubistvo okvalifikovalo kao “teško” (po zakonu minimalna kazna deset, a maksimalna četrdeset godina zatvora). Sve se dogodilo nakon masovne tuče u kafiću u kojoj je Stanković fizički sukobio sa Ničićem i njegovim prijateljima. Posle tuče uzeo je taksi kod zgrade OKCE, otišao kući, uzeo pištolj nepoznate marke i serijskog broja i vratio se na mesto tuče. Ispred “Troje” je ugledao Ničića kako ulazi u auto rođenog brata, prišao mu, repetirao pištolj i ispalio u njega najpre tri, a zatim, kroz poluotvorena vrata auta, još dva metka. Kako je ubrzo pritvoren i sve vreme suđenja proveo iza rešetaka, Stankoviću praktično ostaje još 16 godina zatvorske kazne.

 

NOVA HAPŠENjA ZBOG RUŠENjA „KUBURE“

Vranjska policija uhapsila je Tomicu N. (27) i Milana J. (21) iz Vranja pod sumnjom da su počinili “teško delo protiv opšte sigurnosti u pomaganju” prilikom rušenja restorana “Kubura” pre godinu dana, saopštila je Policijska uprava Vranje.

Kubura nakon rušenjaNakon što im je određen pritvor do mesec dana, policija je iznela sumnje da je privedeni Tomica 25. oktobra prošle godine, navodno, uneo zapaljivu tečnost u kafanu kojom je ranije uhapšeni i glavnoosumnjičeni Miško Manasijev (21), tog dana posle ponoći, izazvao požar koji je za posledicu imao rušenje objekta.

Uloga Milana J, sumnja policija, ogleda se navodno u tome što je on nepoznatim vozilom prevezao Manasijeva do Kliničkog centra u Nišu gde mu je ukazana lekarska pomoć usled povreda koje je zadobio u eksploziji podmetnutih kanistera benzina.

Podsećanja radi, policija je u julu najpre uhapsila Manasijeva posle osmomesečne istrage.

On je na saslušanju kod istražnog sudije posle hapšenja negirao izvršenje dela. Motivi rušenja kafane nisu poznati javnosti. Istraga još uvek traje.

 

 

MALOLETNICA U VANBRAČNOJ ZAJEDNICI

Bedžet Š. (29) iz Borče i Alber M. (31) iz Bujanovca uhapšeni su zbog sumnje da je prvi počinio krivično delo trgovina ljudima, a potonji zbog sumnje na vanbračnu zajednicu sa maloletnicom, saopštila je Policijska uprava Vranje. Policija sumnja da je Bedžet Š. u period od od 9. do 13. oktobra ove godine zloupotrebio poverenje svoje maloletne rođake iz Jagodine i prodao je Alberu M. za 400 evra, navodi se u saopštenju. Istražni sudija Višeg suda u Vranju je Bedžetu Š. odredio pritvor do mesec dana, dok je Albera M. pustio da se brani sa slobode.



Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar