Meč za istoriju



PRVA RAGBI UTAKMICA U VRANjU, , ,

RK SOKO – RK NIŠ 4:38



 




PRVA RAGBI UTAKMICA U VRANjUGradski stadion, Gledalaca: 250, Sudija: Radoslav Novaković (Beograd), Lekar: dr Jovica Kostić, Poene za Niš osvojili su: Živković 12 – esej + 6 pretvaranje, Milovanović 8 – esej, Dimitrijević 4 – esej, Vučković 4 – esej, Djorđević 4 – esej; Poene za Soko osvojio: Stoilković 4 – esej.

Soko: Aleksandar Stojmenović, Nemanja Zlatanović, Stefan Stoilković, Danijel Stojmenović, Filip Stošić, Dejan Škarić, Vojislav Anđelković, Ivan Jovanović, Jovan Novaković, Jug Stanković, Dejan Stojanović, Bratislav Stošić, Vladimir Milošević.

Niš: Kostić, Dimitrijević, Milenković, Djorđević, Stamenković, Ćirić, Brdarević, Petković, Vučković, Antić, Genčić, Živković, Milovanović.

Vranjski sokolovi odigrali su prvi ragbi 13 meč protiv ekipe Niša i upisali se u istoriju vranjskog sporta. Za samo tri meseci napornog rada na treninzima, uz rukovodstvo i nesebično zalaganje trenera Dejana Škarića, Vranjanci su uspeli da uđu u tajne ragbi sporta i dostojno se suprostave Nišlijama koji se takmiče u ligi Srbije i imaju u svojim redovima reprezentativca Živkovića.

Publika je uživala u pravoj muškoj igri i borbi gde je prštalo na sve strane. Bilo je raznih zahvata, obaranja, ali i prelepih poteza. Ono što imponuje je da uprkos borbi prsa u prsa, uprkos sitnim povredama ragbisti su iskazali veliku sportsku kulturu i međusobno uvažavanje. Nije se čula za 60 minuta igre nijedna ružna reč, što je preko 250 gledalaca na kraju pozdravilo dugotrajnim aplauzom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar