Dobra uvertira za derbi u Aleksincu



KK Jug - Stevanović

KK JUG – KK PROKUPLjE 86:84



Po četvrtinama: 18:22, 27:14, 13:16, 26:30.




KK Jug - StevanovićKošarkaši Juga ostvarili su novu pobedu, teže nego što se očekivalo, ovog puta nad borbenom ekipom Prokuplja, rezultatom – 84:82. Domaći košarkaši potcenili su goste i pokušavali da šutevima iz daljine i solo akcijama stignu do ubedljive pobede.

– Pojedini košarkaši nisu ispunili dogovor da se igra na Mitića, stvara igra i iz izrađenih akcija postižu koševi. Ko kako je hteo tako je igrao, što je nedopustivo – ljut je Goran Smiljković, direktor KK Jug. .

Prema statistici, od 33 upućena šuta za tri poena, domaći košarkaši su realizovali samo tri. Gosti su se vešto branili, igrali strpljivo u napadu i malo je falilo da odnesu bodove iz Vranja.

– Utakmicu smo dobili zahvaljujući dobroj igri u drugoj četvrtini, kada smo postigli odlučujuću prednost od 13 poena razlike. Iako smo izgubili tri ostale četvrtine na kraju smo srećom tesno slavili. Naši košarkaši su mislili da će samim izlaskom na parket impresionirati protivnike i da će se oni sami predati. Nedopustiv je takav odnos prema igri, nadamo se da je to prolazno i da ćemo već na sledećim utakmicama pokazati pravu snagu i kvalitet koji posedujemo – kaže Smiljković.

U ekipi Juga na utakmici sa Prokupljem istakli su se Mitić, Radisavljević i Petar Stevanović koji su postigli po 17 poena.

U subotu košarkaši Juga gostuju ekipi Napretka u Aleksincu. Biće to prvi derbi u prvenstvu kada je u pitanju borba za prvo mesto.

– Znamo da nas tamo čeka paklena atmosfera, očekujemo pošteno suđenje, a protivnika se ne bojimo. Poštujemo ih, imaju kvalitetnu ekipu, ali ako odigramo onako kako znamo i umemo pokazaćemo da smo bolji i jači – tvrdi Smiljković.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar