Godina romana



„Vranjske knjige“ redovno učestvuju na Sajmu knjiga već godinama i stekle su svoju publiku, a štand ove kuće jedan je od najposećenijih štandova malih izdavača i onih kojima je knjiga jedina delatnost.



– U nastojanju da knjigu i svoje autore približimo publici, redovno organizujemo susrete književnika sa posetiocima. Ove godine je dvadesetak autora najavilo svoje gostovanje na štandu, a među njima će biti i dvojica iz inostranstva, iz Moskve i Sarajeva, čije će knjige biti objavljene tokom naredne godine. Takođe će naši pesnici učestvovati i na pesničkom maratonu na Sajmu, a četvorica naših aforističara će, pored aktivnosti na štandu, biti u prilici i da nastupe u Zavodu za proučavanje kulture – navodi Zoran S. NIKOLIĆ, urednik „Vranjskih knjiga“.

Ovogodišnji moto Sajma koji počinje 25. a traje do 31. oktobra je „Pamet u glavu“, a moto štanda „Vranjskih knjiga“ je: „Niste vi čitavi, potrebno je mnogo da čitate“.



„Vranjske knjige“ na Sajmu knjiga prezentuju četrdesetak autora sa celog srpskog govornog područja, ali predstavljaju i preko dvadeset autora iz Vranja sa blizu pedeset knjiga.

„VRANjSKE KNjIGE“ U GRAČANICI

„Vranjske knjige“ su sa još četrnaest srpskih izdavača, po pozivu, učestvovale na Drugom salonu knjiga „Baština u knjizi“ u Gračanici 29. i 30. septembra, u organizaciji Ministarstva kulture Republike Srbije.

Nakon uspešnog okončanja najvećeg izdavačkog poduhvata u južnoj Srbiji, objavljivanja izabranih dela Momčila Zlatanovića, „Vranjske knjige“ su ove godine otpočele izdavanje i izabranih dela Radosava Stojanovića u osam knjiga. O tome Nikolić kaže:

– Stojanović je svakako jedan od nekoliko najistaknutijih savremenih pisaca južne Srbije. Nedavno je iz štampe izašao prvi tom, roman „Divlji kalem“, a nastojimo da do 25. oktobra okončamo i štampanje narednog toma, koji obuhvata kraći roman „Angelus“ i novelu „Čajanka pred smaknuće“. U toku je akcija prikupljanja pretplata na „Izabrana dela“ i ona će svoju kulminaciju doživeti upravo na Sajmu.

Prošla godina je za „Vranjske knjige“ bila obeležena sa desetak novih knjiga poezije, a ova će biti godina romana.

 

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar