Nikino strujno kolo



Struja, DRAGAN NIKOLIĆ, ZORAN KNEŽEVIĆ, ZORAN ANTIĆ

Dragan Nikolić tvrdi da njegovi politički protivnici koriste klasičnu zamenu identiteta kako bi ga diskreditovali, obzirom da u njegovom komšiluku živi čovek koji se isto zove i preziva a Elektrodistribuciji duguje veliki novac. Međutim, Zoran Knežević sve to demantuje



 



Informacija koju smo objavili u prošlom broju naših novina da mnogi uticajni i poznati Vranjanci duguju ogromne iznose Elektrodistribuciji (EDB) za utrošenu električnu energiju, Strujaprilično je uznemirila duhove na ovdašnjoj političkoj sceni. Obzirom da se u tekstu (Bogataši najveći dužnici; Vranjske 708.) spominju pojedini stranački prvaci, ova tema se, umesto u ekonomskoj rubrici, gde joj je prirodi stvari i mesto, veoma lako izborila za prednji deo novina.

 

NEĆU DA SE PRAVDAM

 

Jedan od onih čije se ime u navedenom tekstu ne spominje, ali se, prema pisanju beogradskog „Presa“ o njemu spekuliše kao osobi koja EDB duguje nekoliko stotina hiljada dinara je advokat Dragan Nikolić Nika, poverenik Srpske napredne stranke (SNS) za Pčinjski okrug. Nikolić, međutim, to demantuje i objašnjava da je u pitanju podmetačina koju mu serviraju politički protivnici:

– Imam tekuća dugovanja koja su gotovo beznačajna, a priču da sam za struju dužan veliki novac lansiraju socijalisti – kaže Nikolić za naše novine.

Ovde treba reći da je direktor vranjske EDB Zoran Knežević istovremeno uticajan čovek ovdašnjeg odbora Socijalističke partije Srbije (SPS), ali i podsetiti na sukob koji je prerastao u otvorenu netrpeljivost između Nikolića i Zorana Antića, zamenika predsednika lokalnog parlamenta i jednog od lidera vranjskih socijalista. Naime, ova dvojica su se u jednom od skorašnjih brojeva naših novina međusobno „častili“ najgorim uvredama i klevetama, a upućeni u politička zbivanja uvereni su da je priča o dugovanjima za struju samo nastavak rata između Nikolića i Antića.

Nikoliću smo ponudili da svaku sumnju oko njegovog navodnog dugovanja za struju odagna tako što će nam dozvoliti uvid u poslednji račun EDB, ali je on to odbio:

– Nemam nameru da se bilo kome pravdam. Kada bih vam pokazao račun ispalo bi da nasedam na provokacije. Ja znam da prema EDB imam samo tekuća dugovanja koja su beznačajna – kaže Nikolić i dodaje da u njegovom komšiluku živi čovek sa istim imenom i prezimenom koji duguje EDB, te da je došlo do klasične zamene identiteta:

– Na pedesetak metara od moje kuće živi čovek sa istim imenom i prezimenom. On duguje priličan iznos EDB i to ne poriče, što neki zloupotrebljavaju kako bi me diskreditovali – tvrdi Nikolić.

 

BAŠ ME BRIGA

 

Na drugoj strani, Zoran Antić demantuje da ima bilo kakve veze sa plasiranjem u javnost priče o navodnom Nikolićevom dugovanju Elektrodistribuciji:

– Napišite slobodno – zabole me za Nikolićevu struju. Pročitao sam u novinama nešto o tome, mi jesmo politički protivnici ali ja sam ozbiljan ZORAN ANTIĆpolitičar da bih se zamajavao takvim glupostima. Njegova struja je njegova stvar, Dragan Nikolić jednostavno ni na koji način nije predmet mog interesovanja – kaže Antić.

Prema informacijama iz EDB, žitelji Pčinjskog okruga za struju (koja je roba kao i svaka druga, pa prema tome mora da se plati) ukupno duguju 2,5 milijardi dinara, a Zoran Knežević kaže da su najurednije platiše građani iz nižih socijalnih slojeva. Dužnicima, na drugoj strani, u izbegavanju plaćanja pomažu neke zakonske odredbe a Knežević priznaje da jug Srbije, u poređenju sa drugim delovima države, ima najviše privremenih sudskih mera kojima se EDB nalaže da bez odlaganja i prava žalbe, u roku od 24 časa, dužnika priključe na električnu mrežu. Sledeća faza je redovni sudski spor koji može da se otegne u nedogled. A sva potraživanja zastarevaju za tri godine.

ZORAN KNEŽEVIĆ

NEMA ZAMENE IDENTITETA
ZORAN KNEŽEVIĆ – Kada sam medijima govorio o dugovanjima za utrošenu struju, nisam spomenuo ni jedno ime već samo funkcije dužnika. Rekao sam, dakle, jedan predsednik opštine, jedan direktor javnog preduzeća i predsednik odbora jedne uticajne stranke. Uostalom, ja i ne smem da otkrivam imena dužnika. Što se Dragana Nikolića iz SNS tiče, tačno je da u njegovom komšiluku žive još dve osobe sa istim imenom i prezimenom. Međutim, utvrdili smo da nema zamene identiteta. Ne kažem da je advokat Dragan Nikolić, šef Okružnog odbora SNS dužan, samo kažem da nema zamene identiteta i ponavljam da je za struju, ukupno 600.000 dinara, dužan lokalni lider jedne stranke – kaže za naše novine Zoran KNEŽEVIĆ, direktor vranjske Elektrodistribucije.

DRAGAN NIKOLIĆ

KNEŽEVIĆU NUDIM OPKLADU

DRAGAN NIKOLIĆ – Ako dokaže da sam zaista dužan 600.000 za struju, Zoranu Kneževiću ću pokloniti 600.000 dinara. Ali, ako nije u pravu, pozivam ga da on meni da jednu svoju mesečnu platu koja iznosi oko 170.000 dinara – kaže Dragan Nikolić.

MOJ DUG, MOJ PROBLEM

Prema inoformacijama iz EDB, a koje su objavili pojedini prestonički mediji, na listi onih koji duguju velike sume za utrošenu struju su, između ostalih, jedan direktor javnog preduze, jedan bivši politički lider i predsednik siromašne opštine. Nebojša Stojanović, direktor JP „Uprava Banje“, koji je u „Politici“ označen kao neko ko za kuću i kafić, čiji je navodni vlasnik, duguje oko 700.000 dinara, za naše novine demantovao je ove navode:
– Navodi da za utrošenu struju u kafiću i kući u kojoj živom dugujem 700.000 dinara su podmetačina političkih protivnika koji su krenuli u kampanju protiv mene. A kafić se ne vodi na moje ime, što se može proveriti u Agenciji za privredne registre. Ništa od toga što se piše nije tačno. Dokazaću to jer sam angažovao advokata iz Beograda i pokrenuo spor protiv medija koji su objavili neistinu – rekao je našim novinama Stojanović.

Mediji su takođe objavili da je jedan od rekordera po visini duga i Darko Tomić, predsednik Trgovišta, koji navodno EDB duguje 540.000 dinara.
– Moj dug je moja privatna stvar. Ja sam trenutno na čelu jedne od najsiromašnijih opština na jugu Srbije i poput mojih sugrađana imam finansijske probleme. Najpre moj dug nije toliki kako se navodi, a mislim da je to privatna stvar i da niko nema razloga da se time bavi, samim tim što je sud naložio privremene mere znači da nešto nije u redu, i da postoji razlog zašto računi nisu izmireni – kaže Tomić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar