Nebeski Anđeli u sportskoj misiji



Nebeski Anđeli

Novoformirani FK Nebeski Anđeli, krenuo je sa takmičenjem u Pčinjskoj okružnoj ligi. Klub je formiran na inicijativu brigadnog generala Milosava Simovića, komandanta 4. brigade Kopnene vojske



 

– Formirali smo klub sa ciljem da sačuvamo uspomenu na 11 poginulih pripadnika 78. Nebeski Anđelimotorizovane brigade čije tradicije nastavlja 4. brigada Kopnene vojske. Ime Nebeski anđeli simbolizuje poginule za slobodu i čast otadžbine. Formiranjem kluba nastojimo da promovišemo sport i fizičku kondiciju koja je veoma bitna za profesionalne vojnike i svakog čoveka. Takođe, cilj je da se pripadnici 4. brigade kroz sport upoznaju i druže sa svim ljudima bez obzira na nacionalnu, versku i političku pripadnost – kaže general Simović.



Osnivanje kluba i njegovo takmičenje u Pčinjskoj okružnoj ligi podržali su čelni ljudi Vojske Srbije, kao i Fudbalski savez Vranja.

– Ekipa Granizona je do sada učestvovala na više turnira u malom fudbalu koji su organizovani u Vranju i okolini. Ostvarili smo zapažene rezultate i pokazali, pre svega, da možemo biti misionari sportskog viteštva u okrugu. Kao domaćini, Nebeski Anđeli će igrati na bazi „Jug“ koja ima fudbalski teren sa pratećim sadržajima kakav bi poželeli mnogi klubovi u zemlji – navodi Simović.

Ekipu Nebeskih Anđela sačinjavaju profesionalni vojnici n starešine Garnizona Vranje. Trener je Branimir Stošić Kace iz Vranja.

Nakon uključenja u Pčinjsku okružnu ligu, Nebeski Anđeli su odigrali dve utakmice kod kuće. Izgubili su od ekipe Trnovci iz Velikog Trnovca rezultatom 2:1, a od ekipe Alakinca rezultatom 3:0.

Premijernu utakmicu sa ekipom Trnovci, koju sačinjavaju igrači albanske nacionalnosti, pratilo je oko 250 gledalaca. Utakmica je protekla u sportskom nadmetanju, a gosti su izrazili veliko zadovoljstvo gostoprimstvom i ponašanjem domaćih fudbalera.

 


 

SPORTSKE VESTI

 

LIGA RIS – KADETI

 

Šou Stefana Ristića

 

DINAMO – CAR KONSTANTIN 5:2

1:0 – A. Stefanović u 30, 2:0 – A. Stefanović u 33, 3:0 – S. Ristić u 34, 4:0 – S. Ristić u 35, 4:1 – Todorović u 55, 5:1 – S. Ristić u 59, 5:2 – Todorović u 85. minutu, Stadion Jumko, Gledalaca: 70, Sudija: Jovan Djorđević (Vranje), Pomoćnici: Mladen Anđelković, Jasmina Zafirović (Vranje), Žuti kartoni. Stojanović (Dinamo).

Dinamo: Mitić, Ilić, M. Djorđević, Dodić, Stojanović, M. Ristić, Veljković, K. Djorđević, Mihajlović, S. Ristić, A. Stefanović.

Igrali su još: Jovičić, Tasić, Marković, J. Stefanović, Stoilković, Cvetanović.

Car Konstantin: Ivković, Stamenković, Ranđelović, Peličić, Aritonović, Grozdanović, Milijev, Rakočević, Stojić, Milojković, Todorović.

Igrali su još: Veljković, Janković.

 


 

PIONIRI

 

Bogdane, majstore

 

DINAMO – CAR KONSTANTIN 12:0

1:0 – Marko Stošić u 4, 2:0 – Stefan Stamenković u 22, 3:0 – Bogdan Stamenković u 22, 4:0 – B. Stamenković u 26, 5:0 – B. Stamenković u 30, 6:0 – B. Stamenković u 33, 7:0 – Stefan Mihajlović u 42, 8:0 – Ognjen Stojković u 44, 9:0 – Aleksandar Stojković u 47, 10:0 – A. Stojković u 50, 11:0 – M. Stošić u 52, 12:0 – Ljubiša Demić u 54. munutu, Stadion Jumko, Gledalaca: 100, Sudija: Mladen Anđelković (Vranje), Pomoćnici: J. Djorđević, J. Zafirović (Vranje).

Dinamo: M. Stojanović, S. Stamenković, T. Stamenković, Stojković, Mitić, Todorović, Demić, Stošić, B. Stamenković.

Igrali su još: Andrejević, Tomović, Cvetković, Arsenović, B. Stojanović, Mihajlović.

 


 

OMLADINCI

 

Het trik Ristića

 

DINAMO – NAPREDAK (K) 2:3

1:0 – Mitrović u 28, 2:0 – Stojković u 32, 2:1 – Ristić u 39, 2:2 – Ristić u 70, 2:3 – Ristić u 87. minutu, Sudija: Miroslav Dimitrijević (Bujanovac), Pomoćnici: Aleksandar Ljubisavljević, Danijel Ristić (Vranje).

Dinamo: Dimčić, Gavrilović, Stanković, Ilić, Krstić, Djorđević, V. Ristić, Mitrović, Trajković, Stojković, A. Krstić.

Igrali su još: Nastevski, Pešić, Ćuković, M. Ristić.

Napredak: Spahić, Milosavljević, Vukčević, Milošević, Gajić, Zdravković, Djokić, Jeftić, Ristić, Novaković, Savković.

Igrali su još: Mihajlović, Pavlović, Godić.

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar