DOKONI DOUŠNICI



Država najavila zakon o otvaranju udbaških dosijea. Deja vu. Goreli su 2000. godine kontejneri pokraj policije, dim nepočinstava doušnika gušio je sirote građane koji su odoleli iskušeniju, pa sačuvali ljudske uši, a ne kao one u afričkog slona, i ljudski jezik, a ne zmijski. Posle petog oktobra, vranjski udbaši objavili su da u njihovoj službi postoje samo tri dosijea, od kojih je jedan, autobiografija, imao čak 400 strana! Dobro, radi se o piscu, pa se čovek malo razmahnuo, profesionalna deformacija.

Kad vidite sugrađanina, koji puva i muva po kafanama i ustanovama, sedi sa političarima i novinarima, ni spolovilom ne mrda, a pri tome letuje, zimuje, gradi kuće, kupuje stanove, luksuzne automobile, zapošljava gde god zaiska bližu i dalju familiju, kućnog ljubimca, kome su sva vrata otvorena, koji je zauzeo bar tri tuđa mesta, samo složite puzzle. Ne trebaju tu nešto dosijei, samo zdrav razum, građanska hrabrost i čestitost.



I sad su dokoni doušnici u panici, šta će biti s njima kad se dosijei otvore? Traže rezervne položaje. Ne sekirajte se, gos… ovaj, drugovi, ili kako već, ova će država uvek na vama počivati. Na večnom počinku i braniku baraberije, svakovrsnog prostakluka i samoživosti.



Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar