Igrači nespremni za početak prvenstva



Igrači nespremni za početak prvenstva

Na testiranju pre početka priprema došlo je desetak omladinaca koji su iskazali fizičku spremnost na granici ili ispod proseka. Niko od iskusnih fudbalera nije došao, a neki od njih još nemaju ni zdravstvenu knjižicu





Fudbaleri Dinama u sklopu priprema za start prvenstva u Prvoj ligi Srbije su u nedelju na stadionu Jumka izgubili od sprskoligaške ekipe Sopota rezultatom 1:0, a dan kasnije u Subotincu kod Aleksinca pobedili Moravac sa 3:2.
Međutim, ono što navijače i čelnike kluba brine su povrede koje muče ključne igrače.

POVREDE

– Od povreda na kontrolnim utakmicama oporavljaju se Andreja Dragojević, Miloš J. Tasić, Igor Stojković, Dejan Osmanović, Ivica Trajković, Dragan Trajković, Stefan Marjanović, Nikola Filipović i Aleksandar Tašić. Vlada Stamenković vuče povredu iz proteklog prvenstva, a novajlija Dejan Vasić je imao teži oblik virusne prehlade i biće mu potreban oporavak – ističe dr Jovica Kostić, šef medicinskog tima FK Dinamo.
Povrede, po dr Kostiću, nisu ozbiljne i očekuje se da uskoro svi prvotimci budu na raspolaganju treneru Miroslavu Kneževiću.
– Štoper Vlada Stamenković vuče nagnječenje pete iz prošlog prvenstva, uspešno se oporavlja, istrčao je propisane deonice pravolinijski i u narednim danima trebalo bi da se priključi ekipi i krene za odigravanjem utakmica. Tasić, desni spoljni, ima nagnječenje pete i ligamente kolena, disciplinovan je i njegov oporavak ide bolje nego što smo očekivali. Vrlo brzo i on će biti na usluzi treneru Kneževiću. Ivica Trajković, štoper, ima povređeni skočni zglob, izdržao je propisanu terapiju i njegova povreda je pred saniranjem – ističe dr Kostić.
Enigma po pitanju povreda su iskusni golgeteri Osmanović i Stojković.
– Za Osmanovića prvi put čujem da ima povredu zgloba, moja saznanja su da su on i Nenad Trajković, štoper, protiv Sopota bili na poštedi jer im je kao iskusnim fudbalerima potreban odmor. Stojković se ne leči kod nas i ne znamo u kakvom je stanju njegova povreda. U pitanju su ligamenti skočnog zloba i sa tom povredom duže vremena kuburi – navodi dr Kostić.

ISCRPLjENOST I UMOR

Što se tiče povreda protiv Sopota Dragana Trajkovića, zadnjeg veznog, i grupe mladih igrača dr Kostić tvrdi da nisu ozbiljne.
– Povrede su stigle kao posledica iscrpljenosti i umora i saniraće se odmah. Tašić, štoper, dobio je udarac u koleno, žali se na ligamente i nakon obavljenog pregleda znaćemo o kakvoj je povredi reč. Ostali, Filipović, levi spoljni, dobio je udarac u glavu, Marjanovića zateže zadnja loža, a Dragan Trajković je dobio udarac u koleno. Sve su to lakše povrede i oni će biti u trenažnom procesu – ističe dr Kostić.
I najveće leptošnje pojačanje, Vasić, pod znakom je pitanja.
– Vasić je preležao teži oblik virusne prehlade i potreban mu je odgovarajući tretman oporavka, uz pojačanu ishranu i doziranu vitaminsku terapiju – kaže dr Kostić.
Međutim, pitanje je koliko povređeni prvotimci fizički i psihički spremni za start prvenstva.
– Na testiranju pre početka priprema došlo je desetak omladinaca koji su iskazali fizičku spremnost na granici ili ispod proseka. Niko od iskusnih fudbalera nije došao, a neki od njih još nemaju ni zdravstvenu knjižicu. Po završetku priprema na Vlasini niko nije došao na testiranje, iako je obavezno. Ne možemo nikog silom da teramo na disciplinu i ozbiljnost, to prevazilazi naše nadležnosti. Voleo bih da su fudbaleri fizički i psihički spremni za početak prvenstva, ali sumnja ostaje – tvrdi dr Kostić.


GRADSKI STADION LEGLO ZARAZE
Gradski stadion i dalje je ruglo jer se stalo sa njegovim čišćenjem.
– Očišćeno je pored zida iz pravca Donjeg Šapranca, a gornji deo i iza golova je u katastrofalnom stanju. Ubijeno je viša zmija i pronašli smo nekoliko izgubljenih fudbala. Trenutno bodu oči tribine koje su potpuno urasle u travu. Zašto je „Komrad“ prestao sa čišćenjem, ne znamo – kaže Goran Nastić, sekretar kluba.
Na Gradskom stadionu, zgrada u kojoj borave dečaci koji treniraju uveliko propada. Peti je mesec kako nema struje zbog neplaćenih računa i preti zaraza.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar