Uigravanje za opstanak



Uigravanje za opstanak

Fudbaleri Dinama vratili su se sa desetodnevnih priprema na Vlasinskom jezeru i u nedelju (24. jula) odigrali kontrolnu utakmicu protiv ekipe Kopaonika iz Brusa. Ostvarena je još jedna pobeda, ovog puta, rezultatom, 3:0





– Na Vlasini smo odigrali četiri kontrolne utakmice i u Vranju jednu. Pobedili smo ekipu Jagodine, rezultatom 2:1, Žitorađe 2:0, Balkanskog 1:0, Kopaonika 3:0 i odigrali nerešeno protiv Mrštana, 0:0. Zadovoljni smo rezultatima, a posebno nivoom forme pojedinih fudbalera – kaže Miroslav Knežević, trener Dinama.
Pripreme na Vlasini su protekle u idealnim vremenskim uslovima.
-Sve je bilo na visokom nivou. Direktor Dejan Ivanović je učinio dodatne napore da imamo idealne uslove za rad. Nakon odrađenog bazičnog dela priprema u Vranju, Vlasinu smo iskoristili za podizanje brzinske izdržljivosti i odigravanje utakmica. Cilj je bio da oformimo odgovarajući kvalitetan igrački fond koji može da se ravnopravno takmiči u Prvoj ligi i izbori opstanak. Ekipu smo pravili prema trenutnim materijalnim mogućnostima. Prodefilovalo je mnogo igrača, ali su se nametnuli samo najbolji – navodi Knežević.
Od novajlija standardni u prvom timu su golmani Disić i Dragojević, vezni igrači Vasić i Mijatović i špic Dobrić.
– Disić je iskusan golman, branio je u kvalifikacijama za Ligu šamipona za ekipu Lovćena sa Cetinja. Dragojević je iz čuvene škole OFK Beograda, mlad je i izuzetno talentovan. Vasić je najzvučnije pojačanje jer je igrao za više prvoligaških timova. Prijatno je iznenadio mladi Nišlija Mijatović koji se sve više nameće. Dobrić je stigao iz beogradskog Palilulca sa ciljem da daje golove. Na pet kontrolnih utakmica dao je tri gola, zna da se nađe u šansi i od njega mnogo očekujemo – ističe Knežević.
Fudbaleri Dinama imali su dan odmora i od utorka nastavljaju sa treninzima.
– Osim nekolicine lakše povređenih fudbalera svi ostali su zdravi i to nas raduje. Nadamo se da će svi biti spremni za početak prvenstva kada odlazimo u goste ekipi Big Bula u Šidu. Do tada, imamo dve nedelje da podignemo fizičku spremu svakom pojedincu i da radimo na taktičko-tehničkom elementima linija tima. Oformićemo tim koji mora da se uigra i funcioniše brespekorno kao celina – kaže Knežević.
U sezoni 2010/2011. iz Prve lige ispadaju četiri ekipe, a u Super ligu upadaju dve.
-Biće veoma teško izboriti opstanak u ligi, ali mi smo optimisti. Imamo mlade igrače, želimo da ih afirmišemo, potrebno je da budemo adekvatno materijalno ispraćeni i bićemo stabilni prvilogaši – tvrdi Knežević.

DINAMO – KOPAONIK (Brus) 3:0
Strelci: 1:0 – Mijatović u 35, 2:0 – Stajić u 53, 3:0 – Dobrić u 58. minutu, Stadion Jumko, Gledalaca: 500, Sudija: Mladen Anđelković Vranje, Pomoćnici: D. Anđelković, A. Ljubisavljević (Vranje), Žuti kartoni: Filipović (Dinamo).
Dinamo: Disić (Dragojević), M. J. Tasić (N. D. Tasić), Tašić, N. Trajković, Filipović, Mijatović, Jovanović (N. S. Tasić), Stajić (Djorđević), Dobrić (Marjanović), M. Ž. Tasić (Osmanović), Dimić (Perić).
Kopaonik: Vučković (Milošević), Raičević (Kostić), Milovanović (Ratković), Vukadinović, Petrović, Savić (Mičić), Jeličić, Vilimonović, Bićanin (Čalovejić), Djokić (Danilović), Živanović.
Fudbaleri Dinama su pokazali bolju igru od srpskoligaša, ekipe Kopaonika iz Brusa i zasluženo pobedili rezultatom – 3:0.
-Draga nam je pobeda, ali ovom prilikom želeli smo da damo veću minutažu mladim fudbalerima koji to zaslužuju. Opravdali su očekivanje s obzirom da zbog lakših povreda i privatnih obaveza nisu nastupli standardni: Vlada Stamenković, Nikola Stojanović, Igor Stojković, Dejan Vasić, Milan Milenković, Dragan Trajković i Ivica Trajković – ističe trener Knežević.


PETROVIĆ U JAGODINI
Radomir Petrović, (17), mladi golman Dinama sa ekipom je otišao na pripreme, a završio u Jagodini.
-Igrajući protiv Jagodine njihovo rukovodstvo ga je zapazilo i ponudilo mu stipendijski ugovor. Petrović je maloletan i nema ugovor te je otišao u Jagodinu za obeštećenje koje će oni morati da plate, a koje se određuje prema propisima FSS, a u zavisnosti od godina provedenih u klubu. U Jagodini će braniti za omadinsku ekipu koja se takmiči u Kvalitetnoj ligi Srbije – kaže direkor Dinama Ivanović.

JESENjI RASPORED
Prvenstvo Prve lige Srbije počinje 14. avgusta. Raspored Dinama je sledeći: 1. kolo: Big Bul Radnički (Šid) – Dinamo
2. kolo: Dinamo – Mladi radnik (Požarevac),
3. kolo: Mladost (Lučani) – Dinamo,
4. kolo: Dinamo – Novi Pazar,
5. kolo: Radnički (Sombor) – Dinamo,
6. kolo: Dinamo – Šumadija Radnički 1923 (Kragujevac),
7. kolo: Bežanija – Dinamo,
8. kolo: Dinamo – BASK (Beograd),
9. kolo: Novi Sad – Dinamo,
10. kolo: Dinamo – Zemun,
11. kolo: Srem – Dinamo,
12. kolo: Dinamo – Banat,
13. kolo: Napredak (Kruševac) – Dinamo,
14. kolo: Kolubara (Lazarevac) – Dinamo,
15. kolo: Dinamo – Sinđelić (Niš),
16. kolo: Proleter (Novi Sad) – Dinamo,
17. kolo: Dinamo – Teleoptik (Zemun).


STEČAJ PRED RASPLETOM
Uprava Dinama, kolektivno predsedništvo od osam članova: Dejan Ivanović, Zoran Antić, Igor Andonov, Petar Jović, Branimir Stojančić, Dragan Kostić, Andra Jovanović i Davor Tasić moraće u narednim danima da odblokira račun Dinama kako bi klub izbegao stečaj.
-Čekamo da se gradonačelnik Stojčić vrati sa odmora pa da krenemo sa rešavanjem statusa kluba. Lokalna samouprava je uz klub i neće dozvoliti da se ugasi nakon 83 godine postojanja. Većina dugovanja su prema Jumku i nadamo se da to može da se reši – kaže Dejan Ivanović.

PRVOTIMCI
Miroslav Knežević, trener Dinama, nakon odrađenih priprema na Vlasinskom jezeru odlučio za 24 fudbalera na koje će računati u nastupajućem prvenstvu. To su: Ivan Disić i Andreja Dragojević, golmani i fudbaleri, Vlada Stamenković, Nenad Trajković, Miloš J. Tasić, Milan Milenković, Nikola Stojanović, Aleksandar Tašić, Dejan Osmanović, Nebojša Stajić, Igor Stojković, Nenad Jovanović, Miloš Ž. Tasić, Nikola Filipović, Nikola S. Tasić, Ivica Trajković, Aleksandar Perić, Slaviša Dimić, Miljan Mijatović, Nikola Dobrić, Dejan Vasić, Nikola D. Tasić, Stefan Marjanović, Dragan Trajković.

POJAČANjA
Dinamo su u letnjem prelaznom roku pojačali: Ivan Disić, golman (FK Lovćen Cetinje), Andreja Dragojević, golman (OFK Beograd, pozajmica), Miljan Mijatović, vezni igrač (FK Radnički Niš), Nikola Dobrić, špic (Palilulac Beograd), Dejan Vasić, vezni (Radnički Kragujevac), Nikola D. Tasić (FK Železnik Beograd).
Miloš Ž. Tasić se vratio iz BSK iz Bujanovca, Nenad Jovanović iz surduličkog Radnika, a iz omladinskog pogona prekomandovani su: Aleksandar Tašić, Nikola S. Tasić i Nikola Filipović.

MLADI RAZOČARANI ZBOG IGRAČA SA STRANE
Nikola D. Tasić (19), vezni igrač beogradskog zonaša Železnika, novo je pojačanje Dinama.
– Radi se o mladom igraču koji je prošao školu Partizana, ima potencijal i očekujemo da opavda ukazano povrenje – ističe trener Knežević.
Ipak, dolazak Tasića i Dobrića izazvao je dozu revolta među pojedinim mladim igračima koji su potekli u Dinamu i okolini.
– Čim su stigli Tasić i Dobrić, koje je doveo otac mladog Tasića, a ne znamo po kojoj osnovi, odmah smo znali da moraju da ostanu, a da ćemo mi koji smo ponikli u Dinamu biti u drugom planu. Naši mladi igrači, poput Spasića, Krstića, Mitrovića i Djorđevića biće vraćeni u podmladak, naš Tasić Pirlo neće imati prednost nad prezimenjakom iz Beograda. Svi su oni bolji od novajlija koji će samo da troši novac kluba bez igračkog pokrića – kažu pojedinii mladi igrači Dinama koji žele da ostanu anonimni.
Oni su razočarani i odstranjivanjem iz tima Nikole Milića (22) napadača iz Bujanovca.
– Milić je prošlu sezonu igrao za Milano iz Kumanova, a pre toga bio je nekoliko godina najbolji strelac Niške zone. Čim je stigao Dobrić, igrač prosečnih kvaliteta, Milić je odstranjen iz tima – kažu naši sagovornici.

BAKSU NEMA KO DA ZOVE
Ivan Stoiljković Baksa (22), univerzalni igrač koji je ponikao u Dinamu, a trenutno igra mali fudbal za Rušče, iako je po kvalitetu među najboljim mladim fudbalerima u Vranju, nije pozvan da se priključi prvom timu.
– Stoiljković je posle Stankovića koji je otišao u Partizan i Vojinovića, koji je u Radniku, najviše napredovao u svojoj generaciji. Odlikuje se izuzetnim fizičkim sposobnostima i može da igra na više mesta u timu. U zimskom periodu se nametnuo i kod trenera Jovanovića izborio mesto. Jovanović je naredio da se ošiša što Stoiljković nije prihvatio i odstranjen je iz kluba. Dovode se opet fudbalski polutani, a naša deca zapostavljaju. Tako će biti dok ne ispadnemo iz lige, a to će biti brzo – kaže naš sagovornik blizak klubu koji želi da ostane anoniman.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar