Turizam, opasan po život



Turizam, opasan po život

Čaršija i mediji su spekulisali poluinformacijama oko smrti vlasnika agencije „Balkan turs“, te u pitanju je ovo, te u pitanju je ono… bez ikakve potvrde nadležnih organa





-Ne znam… – kaže u nedoumici prijatelj Vlaste Stanojkovića – dugo sam ga znao, nije on bio takav tip čoveka koji bi digao ruku na sebe… Ali, ko bi ga znao…
Vlasta Stanojković (54) u subotu 24. jula 2010. godine ujutru pronađen je mrtav u svojoj kancelariji; sahranjen je dva dana kasnije, na groblju u selu Dubnica, gde je i živeo sa porodicom. Za sobom je ostavio suprugu, kćerku i sina.

PARAFINSKA RUKAVICA

Mnogo se prašine u javnosti diglo oko života i smrti Vlaste Stanojkovića. On je bio vlasnik turističke agencije „Balkan turs“, sa sedištem u hotelu „Vranje“, dugogodišnji turistički radnik i poznat gradski lik. Čaršija i mediji su spekulisali poluinformacijama oko Stanojkovićeve smrti, te u pitanju je ovo, te u pitanju je ono… bez ikakve potvrde nadležnih organa, Policijske uprave, istražnog sudije Osnovnog suda u Vranju Nade Čović, ili najčešće se pozivajući na portparola ovog suda Miroslavu Ristić.
-Nikada nikome nisam izjavila – kaže Miroslava Ristić – da je Vlasta Stanojković izvršio samoubistvo, ili da ga je neko ubio. To jednostavno nije bilo moguće, jer istraga još nije završena, još nema rezultata „parafinske rukavice“ niti obdukcionog nalaza. Tek nakon toga moći ćemo da kažemo nešto određenije o ovom slučaju.

DUGOVI I DRUGE PRIČE

To isto kažu i u Policijskoj upravi Vranje, ali u gradu još traju nagađanja oko uzroka i načina smrti Vlaste Stanojkovića. Poznato je da je njegova agencija bila u problemima sa klijentima, pominjale su se različite sume dugova koje je pokojni vlasnik „Balkan tursa“ napravio, od kojih neke dostižu zaista fantastične cifre, korisnici njegovih usluga danima su obilazili redakcije svih medija tvrdeći da su prevareni; pominjane su i izvesne poročne navike Stanojkovića, zbog kojih je, navodno, ovako tragično okončao svoj vek.
Šture činjenice do kojih smo uspeli da dopremo, kažu da je Vlasta Stanojković imao prostrelnu ranu od kuršuma u predelu čeonog režnja glave, da je pokraj njega pronađen njegov službeni pištolj, te da je prolivena krv bila ugrušana, što ukazuje da je njegovo telo pronađeno izvesno vreme nakon što se tragični događaj desio, a koliko je to bilo, ostaje na nadležnima i stručnima da utvrde. Klijentima i prijateljima, koji su ga kontaktirali, rekao je da putuje u Grčku, kako bi rešio nesporazume koji su iskrsli sa aranžmanima „Balkan tursa“, a za šta je Stanojković okrivio poslovne partnere iz Grčke i Crne Gore. Uglavnom, za poslovanje agencije se nakon učestalih žalbi klijenata, zainteresovala i inspekcija, i policija, a na veb sajtu Narodne banke Srbije moglo je transparentno da se nađe da je „Balkan turs“ u blokadi računa bio više od godinu dana za sumu od 690.235 dinara.
Sve u svemu, epilog nije morao da bude baš ovakav. Ni za klijente, ni za porodicu, a pogotovo ne za Vlastu Stanojkovića.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar