Predsedništvo umesto predsednika



Predsedništvo umesto predsednika

Na skupštini FK „Dinamo“ održanoj prošlog utorka, u trenutku kada klubu preti odlazak u stečaj ukoliko do 26. jula ne odblokira račun, nije izabran predsednik kluba, već kolektivni organ upravljanja





Dejan IVANOVIĆ, član Gradskog veća za sport, Zoran ANTIĆ, generalni sekretar SPS, Igor ANDONOV, zamenik gradonačelnika Vranja, Branimir STOJANČIĆ, član gradskog veća za socijalnu politiku i verske zajednice i Petar JOVIĆ, trgovac u penziji će ubuduće voditi klub. Dejan IVANOVIĆ, sportski direktor FK „Dinamo“ kaže da izlazak iz predstečajne krize ne zavisi samo od njega, niti od bilo kog pojedinca, već od celokupnog rukovodstva grada – gradonačelnika, njegovog zamenika, predsednika skupštine i gradskog veća.
– Zbog najteže situacije od kada postoji FK Dinamo, uprava kluba je smatrala da je najbolje da se izabere kolektivno predsedništvo, gde će svi biti uključeni u rešavanje nezavidne situacije. Ako se nevolja u kojoj se Dinamo našao povoljno reši, biće sazvana još jedna Skupština krajem godine na kojoj če biti izabran predsednik kluba. Zbog finansijskih problema se planira i redukovanje igračkog kadra, pa će se uprava kluba osloniti na igrače koji su potekli u Dinamu i potruditi da sa nekim minimalnim sredstvima dovede pojačanja – kaže Ivanović.

PONOS

U transparentnom i iskrenom, a u pojedinim trenucima i bolnom, izveštaju o radu FK Dinamo za period januar 2009 – jun 2010. koji je prezentovao sportski direktor Ivanović navedeni su svi detalji o poslovanju kluba, uspesima i problemima. Sportski direktor smatra za uspeh opstanak Dinama u Prvoj ligi u sezoni 2008/2009. iako je, kada su oni došli u Upravni odbor januara 2009, zauzimao pretposlednje mesto na tabeli. Takođe, napomenuo je Ivanović, zbog uspešnih rezultata kluba u to vreme se i publika vratila na stadion, pa je u proseku Dinamo imao više od 2.000 navijača na svakoj utakmici. Za uspeh se smatra i odlazak tadašnjeg trenera Dinama Mladena Dodića u superligaša „Jagodinu“. Ivanović se zahvalio i bivšem predsedniku Nenadu Jakšiću koji je u jesen 2009. godine podneo ostavku na funkciju, jer „nije mogao da izdrži pritisak obaveza i zadataka koje je klub svakodnevnio imao“. Na kraju tog dela prvenstva Dinamo je zauzeo 12. mesto. Dinamo nije išao na zimske pripreme početkom ove godine, a Ivanović je za loše rezultate na početku prolećnog dela sezone optužio i tadašnjeg trenera Radmila Jovanovića, kao i neke igrače sa strane da su bili instruisani od zlonamernika. Ivanović je zadovoljan na još jedno ostajanje u ligi, jer se Dinamo nosio sa timovima koji su imali duplo veće budžete. Sportski direktor u svom detaljnom izlaganju ističe i ponos što su svi dugovi prema igračima iz 2009. godine namireni, kao i to da je vrednost ugovora igrača smanjena. Ponosan je Ivanović i na smanjenje broja igrača sa strane, povećano interesovanje dece i omladine za treninge u mlađim kategorijama, veću bezbednost na stadionu, povećanje broja gledalaca, eliminisanje „negitivnih uticaja nekih ljudi“…

PROBLEMI

Ruku na srce, ne može se reći da je Ivanović samo hvalio svoj i rad njegovih kolega. Priznao je da nisu uspeli da reše „neke probleme i zato imaju veliku odgovornost“. Ne beži Ivanović od najvećeg problema:
– Već nekoliko godina račun FK Dinama je u blokadi i preti nam mogućnost stečaja.
Nakon najvećeg on pominje i problem uslova na gradskom stadionu, o kojima su Vranjske već pisale.
– Uslovi za rad sa mlađim selekcijama su veoma loši, nismo ni malo promenili situaciju od pre dve godine, a posebno nismo bili objektivni prema trenerima zbog neizmirenih plata i obaveza koje klub ima prema njima – kaže Ivanović i ističe da bi svi trebalo da se duboko zamisle i zabrinu zbog nedostatka opreme, rekvizita i svlačionica na gradskom stadionu gde je i struja isključena.
Nije Ivanović zaboravio ni tužbe koje su podneli nekadašnji igrači i treneri. Halilović, Paunović, Ristić i Mladenović, kao ni to da klub ima dugove prema igračima, trenerima, za obezbeđenje, prevoz, kao i za stanove. Ivanović je podsetio i na činjenicu da klub nema dovoljno sponzora – donatora.


ZORAN ANTIĆ
TREBA NAM I AUTOBUS

Zoran ANTIĆ, član kolektivnog predsedništva Dinama se u svom izlaganju za govornicom nadovezao na priču o nedostatku sponzora u Dinamu. On je podsetio i da klub nema svoj autobus i da na gostovanjima izgledaju smešno kada se pojave u „šklopocijama“.
– „Jedinstvo“ ima monopol na gradskim i prigradskim linijama u Vranju. „Jedinstvo“ mora da bude sponzor Dinamu! Nećemo mi od njih tražiti novac, ali treba da nam pomognu jednim autobusom, kojim bi se prvi tim vozio na gostovanja. To je najmanje što jedan prevoznik veličine „Jedinstva“ može da učini za naš klub, da ne izgledamo smešno kada stignemo u Suboticu, ili bilo gde da igramo – odlučan je Antić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar