Čarobni Sunčev Breg



Čarobni Sunčev Breg

Suncobran, ležaljka, talasi, koktel, naočare za sunce, lagani letnji ritmovi sa razglasa iz obležnjeg bara na plaži i isključen mobilni telefon. Letnja idila kojoj teško odolevaju i surdulički političari





Predsednik Surdulice Novica TOČEV letuje predsednički, bez obzira što za svoju funkciju ne prima platu. Iako je na odmoru mobilni telefon mu nije isključen, pa se uredno javio na poziv:
– Halo? Evo me na letovanju, u Bugarskoj sam – javlja se TONČEV.

GRANDIOZNO

Kaže da je u Sunčevom Bregu, jednom od najvećih, najpopularnijih i najelitnijih letovališta u Bugarskoj. Smešten je u „Grandu“, jednom od 115 hotela koliko ih ovo bugarsko letovalište ima. Do „Granda“ je otišao svojim kolima, sa suprugom i decom i tamo će ostati svega sedam dana.
– Nemam ja vremena za desetodnevno letovanje. Ima mnogo poslova u opštini koji ne mogu da čekaju toliko dugo – kaže predsednik.
Njega će porodično letovanje od 17. do 24. jula koštati oko 3.000 evra. Na kraju razgovora reče da je sam vozio automobil i da šofera nije poveo na odmor.
Dragan MICIĆ, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i puteve u Surdulici se odlučio za istu destinaciju. On je, međutim, daleko skromniji od prvog čoveka Surdulice, pa je aranžman za porodicu (on, supruga i dvoje dece) preko leskovačke turističke agencije platio 81.000 dinara.
– U Sunčevom Bregu sam sa porodicom. Smešteni smo u privatnom apartmanu i imamo noćenje sa doručkom – kaže Micić, koji je takođe dostupan u roumingu, bez obzira na odmor. Micići će na Crnom moru ostati deset dana, a otputovali su autobusom. Za to vreme glava porodice ne planira da potroši više od 300 evra preko cene aranžmana. Ne stigosmo da ga pitamo da li se na letovanju druži sa predsednikom, jer rouming nije jeftin.

POSTOJBINA DEMOKRATIJE

Glavni oponent vlasti u Surdulici, predsednik odbora Demokratske stranke, narodni poslanik Slavoljub STAJKOVIĆ će takođe porodično na letovanje. Pošto srpski parlament radi punom parom, on će sa suprugom i decom na letovanje tek početkom avgusta.
– Planiramo desetak dana u Grčkoj, jer smo i supruga i ja u obavezama tokom cele godine, pa smo zaslužili odmor – kaže STAJKOVIĆ.
On još uvek nije odlučio kako će putovati do Halkidikija, gde planira da potroši najviše 1.400 evra, ali kaže da su najveće šanse da ide kolima.
– Već tri – četiri godine idemo na Halkidiki. Skromno. U najam uzimamo privatni apartman, sami ćemo spremati hranu, tako da nam je letovanje skromno – veli poslanik.
On ne izostavlja mogućnost da u povratku svrati do Ohridskog jezera na jedan vikend.
– Treba napuniti baterije, jer na jesen moramo da rušimo lokalnu vlast, a tu će nam trebati mnogo snage – kaže na kraju STAJKOVIĆ.
Poput svog šefa u stranci i šef odborničke grupe DS u surduličkoj skupštini Nebojša DOJČINOVIĆ se odlučio za Grčku. Neipori kod Platomona je destinacija za koju su se Dojčinovići odlučili. Aranžman su uplatili preko niške turističke agencije i do krajnjeg odredišta će otići autobusom. Ovaj demokrata će sa svojom porodicom prvi put letovati u postojbini demokratije.
– Posle 1. avgusta privatni smeštaj i prevoz nas košta 450 evra, a koliko ćemo novca potrošiti dole stvarno ne znam, jer prvi put idemo za Grčku. Od svojih prijatelja sam čuo da je Grčka skupa – kaže DOJČINOVIĆ.
Za autobuski prevoz se odlučio zato što vozi neklimatizovanu „Zastavu“. Predsednik odborničke grupe ne planira dodatno letovanje, jer ima obaveze i u svom voćnjaku.

NjIVE, KREDITI…

Za razliku od kolega iz SPS i DS, šef Demokratske stranke Srbije za Surdulicu Ljubiša RANDjELOVIĆ neće ove godine na letovanje. Po njegovim rečima obaveze u školi gde je profesor, poljoprivredno gazdinstvo koje vodi, a ni finasijska situacija u kojoj se nalazi ne dozvoljavaju mu odmor.
– Vozim „jugo“ star deceniju i po, imam obaveze u školi, u stranci, a bavim se i poljoprivredom. Supruga je u predsezoni bila sa decom u Grčkoj, u Pefkohoriju – kaže RANDjELOVIĆ.
Sličnu „sudbinu“ deli i Jovica CVETKOVIĆ, menadžer OO Liberalno demokratske partije, koji će i ove godine propustiti letovanje.
– Poslednji put smo sa suprugom letovali pre tri godine u Grčkoj, u Olimpik Biču. Ove godine nećemo na letovanje, jer nemamo para. Kupili smo novi automobil, pa nam i rata za kredit skače svakog meseca, a stigla su i drva za ogrev – kaže CVEKOVIĆ.
Menadžer LDP ističe da ima sina studenta na kog ide 60 odsto kućnog budžeta i da je Cvetković junior zaslužio letovanje, jer je u junu „očistio“ godinu na arhitekturi.
– Sin će sa društvom letovati u Budvi i za to zadovoljstvo smo mu moja supruga i ja dali 150, a stric iz Montreala mu je poslao 200 evra – priča CVETKOVIĆ.
Miodrag MARKOVIĆ, član privremenog organa SPS u Surdulici je najskromniji od svojih partijskih kolega. Sa suprugom planira odmor na Vlasini koji će ih koštati nešto više nego što svakodnevno troše kod kuće, jer imaju „smeštaj“ sa pogledom na jezero.
– Možda na kraju sezone odemo negde, ali ne smem da budem preterano optimističan – kaže MARKOVIĆ.
All inclusive, apartman, soba, more, jezero, planina, kredit ili njiva. Izbor je samo njihov. Lep provod!

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar