Doktor za muziku



Doktor za muziku

Na nedavno završenom Balkanskom radijskom festivalu (BRAF) na Oplencu, u konkurenciji 52 izvođača iz 12 zemalja, Vranjanac Milan Manojlović je sa svojom grupom „FLOJD“ osvojio treće mesto. Vranjanci ovaj bend mogu premijerno čuti već 16. jula, u klubu „Street“





Milan Manojlović je nakon završetka ovdašnje gimnazije upisao Medicinski fakultet u Kragujevcu i njegov život se od tada, na neki način, odvija na relaciji između ova dva grada. Interesovanje za muziku datira još od detinjstva, a ono počinje konkretnije da se usmerava kada Milan upisuje osnovnu muzičku školu i počinje da peva u horu. Kako je rastao pevanje ga je sve više zaokupljalo, pa počinje da peva i po lokalnim kafićima. Sa odlaskom na studije to već poprima ozbiljniju formu i nakon nekoliko godina pevanja po tamošnjim kafićima i klubovima, kada je stasao kao pevač, Milan odlučuje da oformi sopstveni bend. Zajedno sa kolegama sa fakulteta, okupljaju se oko benda „Flojd“.

NACIONALNA KLASA

Zahvaljujući sopstvenoj disciplini i odgovornosti Milan uspeva da uskladi obaveze vezane za fakultet i muziku, ne zapostavljajući ni jedno ni drugo. Kaže da ništa od ovog ne bi postigao bez podrške i ljubavi svoje porodice, koja je i najzaslužnija za sve njegove dosadašnje rezultate.
– Kad kažem „Flojd“ svi odmah pomisle na čuvenog Branu Mitrovića i film „Nacionalna klasa“, ali pojasniću zašto i kako smo odabrali baš to ime. Pored mene u bendu su još i Željko Urošević, bas gitara i Aleksandar Stevanović, solo gitara. Oni su iz Šapca, studenti pete godine Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, Marko Miletić, klavijature, takođe iz Šapca, je apsolvent na Muzičkoj akademiji u Kragujevcu a Dejan Ilić, bubanj, je vrstan muzičar iz Kragujevca. Ono što nas povezuje sa Branom je naš kvalitet koji nas čini grupom nacionalne klase, što smo na BRAF i potvrdili – počinje svoju priču MANOJLOVIĆ.
Nastupi „Flojda“ širom Srbije pokazuju da i mlade grupe mogu da se nose sa velikim zverkama estrade. Dokaz za to su puni kafići i klubovi u kojima nastupaju, a u kojima pevaju i najpoznatija imena srpske, takozvane, zabavne muzike. Svi koji su ih čuli kažu da pored toga što su mladi i ambiciozni, poseduju i ogromnu količinu pozitivne energije i želju da je šire i dele sa svojom publikom. To su potvrdili i glasovi koje su dobili putem sms glasanja od publike, među kojima je bio, kako Milan ističe, veliki broj ljudi iz Vranja.
– Shvativši da smo dovoljno zreli kao muzičari, odlučili smo se na krupan korak i snimili svoj prvi singl „Pusti me“. Pesmu je kompletno uradio veliki mag svog posla, Vranjanac Srđan Zdravković, koji je i producirao pesmu u studiju „Streč“ u Beogradu. Želeo bih da pomenem i naše saradnike, koji su takođe doprineli ovom uspehu, a to su Željko Veljković, mastering i ženski prateći vokal Bojana Abazović. Sada, kada je široka publika čula za „Flojd“ verujem da će nam se otvoriti mnoga vrata za nastavak karijere, jer nije mala stvar biti treći u konkurenciji više od pedeset daleko poznatijih izvođača od nas. Velika medijska propraćenost festivala omogućila je da našu pesmu „Pusti me“ čuje na hiljade slušalaca što je ujedno bio i naš glavni motiv da se uopšte prijavimo za učešće – kaže Manojlović.
Posle ovog uspeha usledili su odamah i novi poslovni kontakti, ali i brojni pozivi za nastupe. O tome Milan Manojlović kaže:
– Nema još ponuda za snimanje, ali ima vremena. Važno je da smo dobili mnogo poziva za gostovanja. Pozivi za svirke počeli su da stižu sa raznih strana, pa i iz mog rodnog Vranja. Ovde ćemo nastupiti u klubu „Street“, u petak, 16. jula, pa pozivam sve Vranjance da dođu da zajedno pevamo domaće hitove, ludo se zabavimo i proslavimo naše treće mesto osvojeno na BRAF. Pored Vranja, imamo ugovorene nastupe i u Užicu, Kruševcu, Valjevu, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Jagodini, Vrnjačkoj Banji…

SPOT, PA ALBUM

Manojlović ne krije svoju radost zbog svega što mu se dešava, ali kaže da i dalje čvrsto stoji na zemlji i pravi planove koje tek ima nameru da sprovede u delo.
– Grupa će nastaviti sa odličnim svirkama i pravljenjem izuzetno dobre atmosfere na svakom nastupu, a što se tiče pesme „Pusti me“ , ona definitivno zaslužuje spot tako da je to sledeće u planu, kao i još jedan singl na jesen. Priča vezana za album se već razmatra i u planu je za sledeću godinu – otkriva Manojlović.
Mladi bendovi obično imaju nekoga na koga se ugledaju, koga cene, čiju karijeru bi želeli da dostignu ili da sa njima u nekoj bliskoj budućnosti ostvare profesionalnu saradnju. Ni „FLOJD“ nije izuzetak.
– Bendova čiji rad pratimo i koji su nam na neki način uzori, nema mnogo, tačnije to su samo „Amadeus bend“ i „Tropiko bend“. Način na koji oni rade predstavlja nam neku vrstu smernice i puta kojim želimo da idemo. Što se tiče saradnje voleli bi da je ostvarimo upravo sa ljudima iz ovih bendova – zaključuje Manojlović.
Pred Milanom Manojlovićem se tek otvaraju vrata uspeha, ali svi oni koji ga poznaju ne sumnjaju da će on iskoristiti svaku priliku koja mu se bude pružila.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar