Doktor za muziku

Eko Taxi Vranje

Doktor za muziku

Na nedavno završenom Balkanskom radijskom festivalu (BRAF) na Oplencu, u konkurenciji 52 izvođača iz 12 zemalja, Vranjanac Milan Manojlović je sa svojom grupom „FLOJD“ osvojio treće mesto. Vranjanci ovaj bend mogu premijerno čuti već 16. jula, u klubu „Street“Milan Manojlović je nakon završetka ovdašnje gimnazije upisao Medicinski fakultet u Kragujevcu i njegov život se od tada, na neki način, odvija na relaciji između ova dva grada. Interesovanje za muziku datira još od detinjstva, a ono počinje konkretnije da se usmerava kada Milan upisuje osnovnu muzičku školu i počinje da peva u horu. Kako je rastao pevanje ga je sve više zaokupljalo, pa počinje da peva i po lokalnim kafićima. Sa odlaskom na studije to već poprima ozbiljniju formu i nakon nekoliko godina pevanja po tamošnjim kafićima i klubovima, kada je stasao kao pevač, Milan odlučuje da oformi sopstveni bend. Zajedno sa kolegama sa fakulteta, okupljaju se oko benda „Flojd“.

NACIONALNA KLASA

Zahvaljujući sopstvenoj disciplini i odgovornosti Milan uspeva da uskladi obaveze vezane za fakultet i muziku, ne zapostavljajući ni jedno ni drugo. Kaže da ništa od ovog ne bi postigao bez podrške i ljubavi svoje porodice, koja je i najzaslužnija za sve njegove dosadašnje rezultate.
– Kad kažem „Flojd“ svi odmah pomisle na čuvenog Branu Mitrovića i film „Nacionalna klasa“, ali pojasniću zašto i kako smo odabrali baš to ime. Pored mene u bendu su još i Željko Urošević, bas gitara i Aleksandar Stevanović, solo gitara. Oni su iz Šapca, studenti pete godine Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, Marko Miletić, klavijature, takođe iz Šapca, je apsolvent na Muzičkoj akademiji u Kragujevcu a Dejan Ilić, bubanj, je vrstan muzičar iz Kragujevca. Ono što nas povezuje sa Branom je naš kvalitet koji nas čini grupom nacionalne klase, što smo na BRAF i potvrdili – počinje svoju priču MANOJLOVIĆ.
Nastupi „Flojda“ širom Srbije pokazuju da i mlade grupe mogu da se nose sa velikim zverkama estrade. Dokaz za to su puni kafići i klubovi u kojima nastupaju, a u kojima pevaju i najpoznatija imena srpske, takozvane, zabavne muzike. Svi koji su ih čuli kažu da pored toga što su mladi i ambiciozni, poseduju i ogromnu količinu pozitivne energije i želju da je šire i dele sa svojom publikom. To su potvrdili i glasovi koje su dobili putem sms glasanja od publike, među kojima je bio, kako Milan ističe, veliki broj ljudi iz Vranja.
– Shvativši da smo dovoljno zreli kao muzičari, odlučili smo se na krupan korak i snimili svoj prvi singl „Pusti me“. Pesmu je kompletno uradio veliki mag svog posla, Vranjanac Srđan Zdravković, koji je i producirao pesmu u studiju „Streč“ u Beogradu. Želeo bih da pomenem i naše saradnike, koji su takođe doprineli ovom uspehu, a to su Željko Veljković, mastering i ženski prateći vokal Bojana Abazović. Sada, kada je široka publika čula za „Flojd“ verujem da će nam se otvoriti mnoga vrata za nastavak karijere, jer nije mala stvar biti treći u konkurenciji više od pedeset daleko poznatijih izvođača od nas. Velika medijska propraćenost festivala omogućila je da našu pesmu „Pusti me“ čuje na hiljade slušalaca što je ujedno bio i naš glavni motiv da se uopšte prijavimo za učešće – kaže Manojlović.
Posle ovog uspeha usledili su odamah i novi poslovni kontakti, ali i brojni pozivi za nastupe. O tome Milan Manojlović kaže:
– Nema još ponuda za snimanje, ali ima vremena. Važno je da smo dobili mnogo poziva za gostovanja. Pozivi za svirke počeli su da stižu sa raznih strana, pa i iz mog rodnog Vranja. Ovde ćemo nastupiti u klubu „Street“, u petak, 16. jula, pa pozivam sve Vranjance da dođu da zajedno pevamo domaće hitove, ludo se zabavimo i proslavimo naše treće mesto osvojeno na BRAF. Pored Vranja, imamo ugovorene nastupe i u Užicu, Kruševcu, Valjevu, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Jagodini, Vrnjačkoj Banji…

SPOT, PA ALBUM

Manojlović ne krije svoju radost zbog svega što mu se dešava, ali kaže da i dalje čvrsto stoji na zemlji i pravi planove koje tek ima nameru da sprovede u delo.
– Grupa će nastaviti sa odličnim svirkama i pravljenjem izuzetno dobre atmosfere na svakom nastupu, a što se tiče pesme „Pusti me“ , ona definitivno zaslužuje spot tako da je to sledeće u planu, kao i još jedan singl na jesen. Priča vezana za album se već razmatra i u planu je za sledeću godinu – otkriva Manojlović.
Mladi bendovi obično imaju nekoga na koga se ugledaju, koga cene, čiju karijeru bi želeli da dostignu ili da sa njima u nekoj bliskoj budućnosti ostvare profesionalnu saradnju. Ni „FLOJD“ nije izuzetak.
– Bendova čiji rad pratimo i koji su nam na neki način uzori, nema mnogo, tačnije to su samo „Amadeus bend“ i „Tropiko bend“. Način na koji oni rade predstavlja nam neku vrstu smernice i puta kojim želimo da idemo. Što se tiče saradnje voleli bi da je ostvarimo upravo sa ljudima iz ovih bendova – zaključuje Manojlović.
Pred Milanom Manojlovićem se tek otvaraju vrata uspeha, ali svi oni koji ga poznaju ne sumnjaju da će on iskoristiti svaku priliku koja mu se bude pružila.  • Ostavi komentar