Neću na letovanje, ali ako budem išao…



Neću na letovanje, ali ako budem išao...

Dok ekonomska kriza u Grčkoj preti da se prelije preko platežne moći već oslabljenih srpskih potrošača, turisti iz Vranja kao da se svim silama trude da popune budžetski deficit ove zemlje





Zbog čega je Grčka toliko popularna među Vranjancima, velika je i nedokučiva misterija. Parlija, Stavros, Halkidiki i ostale destinacije tokom leta ujedinjuju vlast i opoziciju. Ohrabren lepim utiscima kolega, ove godine će Nebojša Ljubić načelnik Gradske uprave, letovati u Grčkoj sa porodicom.
– Planiram da idem sa porodicom na sever Grčke, na jedan od tri prstena. Gledaćemo da to bude neka skromnija varijanta, tako da ne planiramo da potrošimo više od oko 700 evra i ostanemo duže od sedam dana – kaže Ljubić.

NA ODMOR KAD RENOVIRAM STAN

I Perica Janković, član Gradskog veća zadužen za privredu i preduzetništvo slobodne dane planira da provede takođe u Grčkoj.
– Krajem ovog meseca bi trebalo da odem sa porodicom u Grčku. Što se tiče troškova, verovatno će biti nešto minimalno, tako da ćemo verovatno potrošiti oko 1.000 evra za najviše 10 dana letovanja. Prošle godine smo dosta manje potrošili – tvrdi Janković.
Međutim, postoji deo demokratskog bloka lokalne vlasti koji još uvek nema jasnu predstavu kuda na godišnji odmor. Za zamenika gradonačelnika Igora Andonova, leto će duže trajati nego kod ostalih jer o letovanju još uvek ne razmišlja, ali ima u planu da negde ode.
– U ovom trenutku ne znam s kim ću, gde ću, šta ću i koliko ću para potrošiti. Možda i odem negde septembra, ali još uvek ne znam – kaže Andonov.
Socijalista Branimir Stojančić, portparol Gradskog veća kaže da zbog finansijskih izdataka koji ga očekuju ovog leta verovatno neće na letovanje, ali ako se ipak predomisli otići će na Halkidiki.
– Za sada nemam odmor u planu jer imam dosta privatnih obaveza, a očekuje me i renoviranje stana. Ako budem, išao biće to Halkidiki, gde često letujem – kaže Stojančić.
Direktor JP Novi dom, Goran Petrović, takođe se još uvek ne bavi ozbiljno temom letovanja.
– Nisam toliko razmišljao o letovanju, postoje neki planovi za odlazak u Grčku sa porodicom, što bi nas verovatno koštalo oko 1.200 evra. Prošle godine nigde nismo letovali.
Dejan Stanojević, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije za sebe i porodicu priuštiće nekoliko dana u Leptokariji.
– Za sada nemam ozbiljne planove, ali ako budem išao to će biti Leptokarija, na sedam dana sa porodicom. Mislim da ćemo potrošiti oko 500, 600 evra – otkriva Stanojević.
Jedan od retkih koji ne planira u Grčku je advokat Dragan Nikolić, okružni poverenik SNS, koji kaže da će ići na Ohrid, iako zbog obima posla ne postoji velika mogućnost da će na letovanje ove godine.
– Imam puno posla, veliki broj osuđenika, tako da najverovatnije neću ići na letovanje. Ako budem išao, to će biti negde blizu, najverovatnije Ohrid, jer se može desiti da ću biti hitno potreban u Vranju.

PRVO HLEB, PA MORE

Miroljub Rašić, direktor Službe naplate u Elektrodistribuciji kaže da prošle godine nije išao na letovanje, a da još nije siguran za ovu godinu.
– Nisam bio prošle, a sudeći po trenutnom stanju verovatno neću ni ove godine. Ako budem išao, to će biti sa porodicom a destinacija će mi biti sever Grčke. Verovatno ćemo tamo provesti 10 dana. Ne bi trebalo da nas to zadovoljstvo košta više od 700, 800 evra.
Suzana Popović Irić, vlasnica „NTV 017″ kaže da je moguć put do Crne Gore.
– Kada idem na letovanje, odlučujem pet dana unapred. Nejčešće putjem u Crnu Goru, pa je moguće da ću i ovog leta tamo. Obično provodim od 10 do 15 dana, a ove godine će biti 10 i potrošiću oko 1.000 evra.
Nadica Stošić, direktorka Inicijative za integracije, kaže da na letovanje ide avgusta.
– Rado bih u Grčku, ali razmišljam i o Crnoj Gori i Italiji. Potrošiću najmanje 500 evra, a idem avgusta, naravno ako mi poslovne obaveze to dozvole – kaže Stošićeva.
Borci za prava radnika bivših privrednih giganata neće letovati ove godine.
Snežana Veličković iz ASNS Jumka kaže da ne planira letovanje.
– Nemam za hleb, a kamo li za letovanje. Neću ići ove godine, a ni naredne – kaže ona.
Njen kolega, Novica Mitić, regionalni poverenik sindikata Nezavisnost kaže da će mu ovo biti jedanaesta godina bez letovanja.
– Nigde neću ići. Primanja mala, obaveze velike, poslednjih deset godina nisam letovao a ceo svoj vek proveo sam u borbi za radnička prava. Jednostavno uslovi mi ne dozvoljavaju.


MESTO BROJ DANA         CENA U EVRIMA

Grčka       10                    700 – 1.500

Italija      7                    700 – 1.600

Crna Gora  8                    700 – 1.500

Hrvatska  10                    700 – 1.500

Napomena: U cenu ulazi putovanje autobusom i smeštaj preko turističe agencije, izvor „YUTA“

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar