Manić pijan udario pešaka



Manić pijan udario pešaka

Kod Kirila Eftimova iz Vranjske Banje konstatovane teške telesne povrede. Saobraćajna patrola policije alkotestiranjem ustanovila da je Dejan Manić 31. januara, prilikom povratka sa Besne kobile, upravljao službenim vozilom sa 1.03 promila alkohola u krvi





Dejan MANIĆ, direktor JP „Skijališta Besna Kobila“ i član Gradskog odbora G17, u nedelju 31. januara pokosio je automobilom pešaka Kirila Eftimova (56) iz naselja Gramađe u Vranjskoj Banji na regionalnom putu Vranje-Kriva Feja kod sela Korbevac. Ova informacija potvrđena nam je u Policijskoj upravi Vranje koja je u šturom odgovoru na pitanja prosleđena iz „Vranjskih“ saopštila da se Manić pomenutog dana vozilom kretao na relaciji Kriva Feja-Vranjska Banja, vraćajući se sa Besne kobile. Iz policije su nam u dve rečenice objasnili samo da je Manić automobilom „oborio pešaka Kirila E. iz Vranjske Banje koji je tom prilikom zadobio teške telesne povrede“. Policija još dodaje da je istragu preuzeo istražni sudija Osnovnog suda u Vranju, te da će policjski službenici podneti krivičnu prijavu protiv Manića Osnovnom tužilaštvu u Vranju „zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo pod nazivom „teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja“.
E sada, pitamo se, koga to policija i zbog čega u ovom slučaju štiti? Ovakva informacija o ozbiljnom saobraćajnom ekscesu u kome je, verovatno, potpuno nedužan ozbiljno povređen jedan žitelj Vranjske Banje, vrlo je „siromašna“ u poređenju sa izveštajem koji je Policijska uprava dostavila MUP-u u okviru „dnevnog biltena događaja“.

ZVANIČNO I „ZVANIČNO“

Uvidom u taj bilten od 1. februara može se konstatovati da postoje zvanične i „zvanične“ informacije, te da su ove druge očigledno ostale nedostupne za „Vranjske“, a samim tim i za javnost, jer je sakriven niz vrlo važnih činjenica.
Prvo, Manić je „upravljao vozilom u stanju srednje alkoholisanosti“ (iz dnevnog policijskog biltena saznajemo da je reč o 1,03 promila alkohola u krvi). Drugo, do saobraćajne nezgode došlo je u momentu kada je Manić „otpočeo preticanje“ koje je doduše pokušao da izvede na regularnom mestu („sa leve strane na mestu gde postoji obeležena isprekidana uzdužna traka“). Tom prilikom levim bočnim retrovizorom udario je pešaka Kirila Eftimova (56) (dakle, ne „Kirila E.“, uz to doznajemo i godine oštećenog) iz naselja Gramađe u Vranjskoj Banji. U „dnevnom biltenu“ stoji da je Eftimov od tog udarca pao na kolovoz i zadobio teške telesne povrede. Te povrede je na Odeljenju ortopedije vranjskog ZC konstatovao dežurni lekar Dragan Petković, navodi se dalje u biltenu.
Saznajemo još jedan novi momenat. Manić je upravljao službenim automobilom „audi A6“ (dugogodišnji službeni „audi“ bordo boje u kome se nekada vozio gradonačelnik Miroljub Stojčić; potom prodat „Skijalištu Besna kobila“, navodno, za svega 4.000 evra), sada sa registarskim oznakama VR 120-255. Manić je nakon što je udario Eftimova sleteo sa kolovoza, stoji u dnevnom biltenu policije, i pritom oštetio službeni auto. Šteta se procenjuje na oko 50.000 dinara – još jedan novi detalj. I na kraju, u automobilu se sa Manićem nalazila i njegova desetogodišnja ćerka Anđela koja je prilikom udesa zadobila lakše telesne povrede.
Nakon dolaska patrole saobraćajne policije, potvrđuje se u policijskom biltenu, Manić je alkotestiran. Aparatom „dreger“ (određuje stepen alkoholisanosti) ustanovljeno je da direktor „Skijališta“ ima 1.03 promila alkohola u krvi. Od njega i povređenog pešaka uzeti su na analizu uzorci krvi u Zdravstvenom centru Vranje.

DRUGI SUKOB SA ZAKONOM

Ovo nije oprvi put da Manić ima posla sa zakonom. Policijska uprava je protiv njega ranije već podnela jednu krivičnu prijavu, sumnjičeći ga da je u aprilu 2008. godine napao policajce prilikom intervencije u kafani „Čalabrčak“. Potom je i optužen i sudilo mu se za krivično delo „sprečavanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti i očuvanju javnog reda i mira“, a suđenje, prema poslednjim informacijama dostupnim našem listu, još nije okončano. U krivičnoj prijavi policajci su naveli da je Manić tada bio „u vidno pijanom stanju“. Prethodno je, pisalo je u krivičnoj prijavi, više puta pesnicom u glavu udario vlasnika kafane Stojana Dimitrijevića, inače bivšeg policajca, nakon što ga je ovaj Maniću i njegovom društvu saopštio „da se kafana zatvara i da nema više muzike“.
– Dajte mi vaša imena. Kad ja budem načelnik SUP-a, vi ćete izgubiti posao, a ovaj objekat ću da zatvorim – citirali su policajci tadašnje Manićeve reči u krivičnoj prijavi i dodali da je aktuelni direktor JP „Skijalište Besna kobila“ jednog od pripadnika interventne patrole „vukao za uniformu i službenu značku“.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar