Cilj je sredina tabele



Cilj je sredina tabele

Imamo obećanje da će lokalna samouprava da nas finansijski adekvatno isprati, a na nama je da dobrim igrama obezbedimo mesto u sredini tabele





Fudbaleri Dinama krenuli su u ponedeljak 11. januara sa pripremama za prolećnu sezonu u Prvoj ligi Srbije koja startuje 7. marta. Treneru Radmilu Jovanoviću javili su svi fudbaleri na koje računa u nastavku šampionata, osim opravdano odsutnih Vladimira Žujovića, Bojana Stamenkovića i Ivana Puzovića. Trenira se na stadionu Jumka.
Fudbalere je prvi pozdravio i poželeo im uspeh direktor kluba Dejan Ivanović.
Siguran sam da je želja svih nas da nastavimo sa uspehom takmičenje u Prvoj ligi. Imamo obećanje lokalne samouprave da će nas finansijski adekvatno ispratiti, a na nama je da svojim radom, trudom i dobrim igrama obezbedimo mesto u sredini tabele i time opravdamo očekivanja navijača. Imamo potecijal da ostvarimo zacrtane ciljeve jer smo fudbalski jači nego ikad – kaže Ivanović.

OČEKIVANjA I POTENCIJAL

Iako će se klub osloniti na fudbalere koji su ponikli u školi Dinama i na talentovane igrače iz okruga, pojačanja sa strane su neophodna.
– Da bi se klub s uspehom takmičio u Prvoj ligi potrebni su nam kvalitetni fudbaleri na poziciji golmana, štopera, veznog i špica. Igrači koji dođu treba da budu za dve klase bolje od domaćih. Golman Zdravković je jedan od naših najboljih pojedinaca, ali mora da ima i adekvatnu zamenu – navodi trener Jovanović.
Iskusan strateg smatra da je jesenji deo prvenstva pokazao pravu vrednost svakog pojedinca u ekipi.
– Zadovoljni smo učinkom većine fudbalera, ali pojedinci koji nisu iskazali prvoligaški kvalitet moraće da potraže drugu sredinu. Slobodni su Živan Jelin, Vladimir Teodosijević i Valentino Todorov. Golmanu Dragomiru Šarcu i veznom igraču Radovanu Makiću, koji su izrazili želju da pronađu klub gde bi igrali na pozajmici, potrudićemo se da izađemo u susret. Na njih računamo, želimo da se nametnu na pripremama i budu na užem spisku kandidata za prvi tim. Oni su mladi igrači i potrebne su im utakmice kako bi napredovali – ističe Jovanović.

OSLONAC NA SOPSTVENE SNAGE

Od fudbalera sa strane, Miloš Nikolić se vraća u Jagodinu odakle je došao na pozajmicu. Za sada je neizvestan dalji nastup veznog igrača Bojana Stamenkovića i špica Saše Stojanovića. Goran Kovačević, koji je jesenas samovoljno napustio ekipu, i dalje je pod suspenzijom. Stamenković je igrač Napretka iz Kruševca i kod nas je nastupao na pozakmici. Izazio je želju da i na proleće igra kod nas i na njemu je da se dogovori sa matičnim klubom. Radi se o iskusnom fudbaleru koji nam je itekako potreban. Stojanović je posebna priča, samim tim što se nije pojavio na prozivci pokazao se kao veliko razočarenje, posebno ako se zna da je afirmaciju stekao u Dinamu. On je jesenas došao kao zvučno pojačanje i za to je dobio novac na ruke. Odigrao je dve utakmice, a ono što sve u klubu pogađa je to što je stigao nespreman i sa nezalečenom povredom. Stojanović ukoliko želi da igra fudbal mora odmah da počne da trenira, da se nametne i opravda dobijeni novac. Ukoliko misli da će otići iz Dinama bez obeštećenja grdno se vara. Iako je u godinama, za njegov odlazak budući klub mora da plati najveće obeštećenje jer on na fudbalskom tržištu trenutno najviše vredi od svih naših prvotimaca – navodi direktor Ivanović.


ZA SADA U VRANjU
Narednih dana znaće se da li će fudbaleri Dinama ići na pripreme van Vranja.
– Imaćemo sastanak sa čelnim ljudima grada, cilj je da obezbedimo sredstva za kvalitetne pripreme, a da ona nisu optrećenje za gradski budžet. Imamo i mi svog keca u rukavu kad su pare u pitanju. Ukoliko ne pronađemo novac, pripreme ćemo obaviti u Vranju s tim da smo u obavezi da pronađemo adekvatne protivnike za kontrolne utakmice. Prema proceni trenera Jovanovića imaćemo minimum osam kontrolnih utakmica, a za navijače ćemo pred početak prvenstva prirediti iznenađenje jer će moći da gledaju jednu izuzetno kvalitetnu ekipu – navodi Ivanović.

POJAČANjA
Nova imena u klubu su Ivica Trjković Taci, štoper koji je ponikao u Vranju i stekao afirmaciju u Dinamu. Sa uspehom je igrao za prvi tim, a potom nastupao za Železničar iz Vranjske Banje, Radnik iz Surdulice i Vlasinu. Pored Trajkovića, stigao je i Nikola Milić Kode, dvadesetdvogodišnji špic iz BSK iz Bujanovca. Radi se o izuzetno brzom igraču koji je već nekoliko sezona najbolji strelac Bujanovčana.

STIŽU PARE OD STANKOVIĆA
Prelazak Vojislava Stankovića iz OFK Beograda u Partizam obradovao je čelne ljude u klubu.
– Za Dinamo je velika čast što će Stanković nastupati za Partizan. Nas raduje i njegov profesionalni ugovor jer prema propisima FSS imamo zagarantovano pravo na obeštećenje. Nisu to neke velike pare, ali za nas će puno značiti kako bi poboljšali rad sa mlađim kategorijama – kaže Goran Nastić, generalni sekretar FK Dinamo.

ZA OPSTANAK TRINAEST MILIONA
U FK Dinamo izračunali su tačno u dinar koliko im je potrebno da bi sve selekcije mogle da se nesmetamno takmiče.
– Za prolećni deo prvenstva potrebna su 13 milona dinara. Spremamo redovnu godišnju Skupštinu kluba i o svemu ćemo obavestiti javnost, a pre svega navijače. Prva liga je zahtevna, takmičenje četiri mlađih selekcija u ligama RIS takođe puno košta. Mi sada imamo 13 domaćih igrača i to je naš najveći uspeh. Zato je na čelnim ljudima Grada da nađu mogućnost da se sve to finasira jer Dinamo je sportski kolektiv po kome je Vranje prepoznatljivo – navodi Ivanović.

STAJIĆ SE PREDOMISLIO
Nebojša Stajić, najbolji fudbaler Dinama minule jeseni, bio je pred potisivanjem ugovora sa supreligašem Smederevom.
– Imao bih određenu materijalnu korist, ali to nije dugoročno rešenje za moj fudbalski i materijalni status. Smatram da ukoliko u zrelim fudbalskim godinama ne mogu da pronađem adekvatan angažman u inostranstvu onda treba da ostanem u Dinamu – kaže Stajić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar