Nagrada, ali sutra



Nagrada, ali sutra

Maloletna D. T, prva pratilja na izboru za Karanfil devojče 2008, koju zastupa majka Slađana Tasić, tužila je Grad Vranje i „Simpo“ Oštinskom sudu u Vranju zbog toga što joj nije isplaćena nagrada od 100.000 dinara





D. T. je učestvovala na izboru za mis koje je organizovano pretposlednjeg dana avgusta prošle godine i osvojila titulu „prva pratilja“ za koju je „Simpo“ garantovao nagradu od 100.000 dinara. Dobila je vaučer na taj iznos, ali ga do danas nije unovčila, pa je rešila da podnese tužbu. Dragan Nikolić, advokat maloletne tužiteljke kaže da ona samo zahteva novčanu nagradu sa kamatom od 1. septembra 2008. godine do okončanja postupka.

PREBACIVANjE ODGOVORNOSTI

– U više navrata su D. T. i njena majka i usmeno i pismeno tražile nagradu, ali javno obećanje nije ispunjeno – kaže Nikolić i dodaje da je 3. avgusta ove godine podneta tužba, pripremno ročište je održano, a da je sledeće zakazano za 9. decembar.
Nikolić kaže da „Simpo“ i Grad prebacuju odgovornost jedni na druge. Dragana Stanković Tasić, sudija Opštinskog suda u Vranju pred kojim se vodi parnični postupak, objašnjava da u odgovoru na tužbu Grad Vranje kaže da nisu oni bili organizatori, već da je to organizovalo Javno preduzeće „Uprava Banje“ iz Vranjske Banje i tadašnji predsednik Organizacionog odbora i direktor preduzeća Ljubiša Milenković. Stanković -Tasić nije mogla da kaže ništa o detaljima suđenja, jer je postupak u toku, odnosno na početku. Na saslušanju koje će biti održano sledeće srede biće saslušan predsednik Organizacionog odbora Ljubiša Milenković, a kao svedok će se pojaviti Slađana Tasić, majka tužiteljke.
– Nema tu ničeg spornog. U sredstvima javnog informisanja je objavljeno da će manifestacija „Karanfil devojče“ biti održana tada i da će za prva tri mesta biti dodeljene nagrade, kao i činjenica ko stoji iza toga. Za drugu nagradu sponzorstvo je prihvatio „Simpo“ i osnov za tužbu je to „javno obećanje“ – kaže Nikolić.
Prva pratilja je, po rečima njenog advokata, bila voljna da prihvati isplatu nagrade i u više rata i da se odrekne kamata i troškova, ali do tog rešenja nije došlo.
– Pravnici koji zastupaju tužene misle da će dobiti ovu parnicu, a moje je mišljenje da će samo napraviti veće troškove. Naplatićemo glavnicu i kamatu u punom iznosu do dana isplate, a i troškovi suđenja nisu mali – kaže advokat Nikolić. On dodaje da je ova parnica samo dokaz za neozbiljnost organizatora i sponzora ovakvih manifestacija.
Zamenik gradonačelnika Vranja Igor Andonov nije mogao da komentariše slučaj, jer nije bio u organizacionom odboru. – Ja stvarno ne mogu da kažem bilo šta vezano za manifestaciju u kojoj nisam bio u organizaciji. Takođe, mislim da niko iz Gradske uprave ne bi mogao da bilo šta kometariše – kaže Andonov.
Predstavnici Simpa, jednog od pokrovitelja manifestacije „Karanfil devojče“ 2008. nisu bili raspoložni za razgovor. Siniša Mitić, direktor Sektora za informisanje u „Simpu“ nije imao komentar na pitanje o tužbi koju je maloletna D. T. pokrenula protiv moćne kompanije.

KO STE VI

– Otkud ja da znam da ste Vi iz „Vranjskih“ – najpre je bio nepoverljiv Mitić, ali je brzo nastavio:
– Ima toliko parnica koje vodi „Simpo“ i koje se protiv „Simpa“ vode, tako da ne bih da se sada bavim tim sitnicama – kazao je Mitić.
– Uostalom, nisam ja pravnik da o tome raspravljam – završio je razgovor.
Da bi čuli stav stručnjaka, u ovom slučaju pravnika, pozvali smo i Nebojšu Stojiljković, šefa Pravne službe u „Simpu“, koji je bio vrlo uzdržan u izjavi za „Vranjske“:
– U vezi bilo kakviih sudskih sporova ne smemo da dajemo izjave za medije. Generalni direktor je izdao naređenje da se za bilo šta vezano za medije pita on, ili Siniša Mitić, direktor sektora informisanja, tako da ja ne mogu ništa da vam kažem – završio je Stojiljković.
Majka maloletnice koja je osvojila drugu nagradu takođe nije želela da komentariše sudski spor koji je pokrenula.
– Ne bih želela da se to povlači po novinama, je se plašim dodatnih neprijatnosti – reče Slađana Tasić.
Za Sinišu Mitića 100.000 dinara, koje D.T. potrežuje od Simpa je, kako reče, sitnica. Maloletna devojka svakako ne misli tako. Veliki je to novac danas u Vranju, ne samo za jednog tinejdžera. Ali, ko zna, možda prvoj pratilji čika Dragomir da neku akciju pa će da se ofajdi. Samo kad se Simpo privatizuje.


RADOSLAV MOJSILOVIĆ: JA ĆU DA PLATIM

Radoslav Lale Mojsilović, član Organizacionog odbora Karanfil devojče 2008. kaže da je upoznat sa slučajem.
– Mogu da kažem da će taj problem biti rešen. Ako ne dođe do isplate nagrade, Nova Srbija i ja lično obezbedićemo novac, jer je devojka zaslužila nagradu. Očigledno je da je došlo do nesporazuma u komunikaciji između Organizacionog odbora i „Simpa“, međutim mislim da greška nije velika i strašna – kaže Mojsilović.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar