Sepetka s kurdeljke



Sepetka s kurdeljke

-Što ti zapriča ono prošli put… aaa, seti se, za ženicu mi Ravijojlu, skraćeno Lili. Konobar, daj na mene i na novinara još po jednu, mora ovo da mu ispričam, ako je pred fajront. Eee, tako… Jesmo popili sve što smo platili? Aha, dobro, imamo i prenumeraciju, taman za laf, muabet…
-I tako ti tašta mi odade njeno Lili za stranca, a ne tamo pa za nekakvoga smrdlju, seljaka iz Srbiju. Otkači se žena od bedu (e, nemoj si jebeš utke ovo da napišeš), na mene mi turi samar. Svadbu zbog Titu, dani žalosti, isterasmo kako isterasmo, onako uilni, pod utiskom, dođosmo doma, napunim ja kadu s vruću vodu, kao đakuzi, obnažismo se Lili i ja, prva bračna noć, ne li. Legnasmo u onu kadu, naparismo se kao u amam, ripnem ja na Lili kao nezdrav, pljiska ona voda na sve strane, kao morž da se usilio! Kopljanik ovolik, oči će mi istera! Ali, Lili umejatna, što je mene mnogo začudilo za jednu tako kreposnu i nevinu ženicu, virgo intakta ispod desnog lakta.
-Ja brevam kao bik, drž Lili za njeni ženski atributi, cicke i guzu, ona mrtva ladna, samo me ovako otkači – čekaj, kaže, de si zapeo, kao pinter u čvor, čavče neće ti utekne, prvo malo da se opustimo. Dobrooo… reko, a duša mi znaje, jajca puni ko oko, i tonu u onu kadu kao Titanik, a Lili kulira – imaš li, kaže, gel za šaver? Što li je to gel, što li je šaver, savaot bi ga znao. Ma, reko, vozljubljena Lili, ne znam za gel, ali za tebe imam nešto, isto od tri slova, uspravno, na k. Imam, cvrkuće Lili, i ja za tebe nešto, i uspravno i vodoravno. Za uspravno malko će sačekaš, eli ti reko dok se opustimo, a i za vodoravno, to jest usnu duplju, i to će se strpiš, imam sutra zakazano kod zubara.
-Ja da zaludim! Udara ona ala po pupak, Lili se smeška i kulira. Tiki, u jedan ma` poče da se ladi voda u onu kadu, Lili se uzvrte, treba joj termostat, da digne temperaturu. E, kaže, dođi sad, potfundari me s tu tvoju cepanku! E, reko, kasno Lili na Kosovo stiže, čekajeći ti da se opuštiš, eve ga i on se siroma opušti, ostala samo kožmurka, sad samo mož da zovemo pauka da ga digne; ali, ti će platiš uslugu. Asmo karese kožinka!
-Eto, to ti je bila moja prva bračna noć s Lili, ono sećaš li se, Željko – „dodir leđa o leđa“. I ona ispadna željka i ja željko, nego prva pomoć, znaš kako vikaše pokojni gradski lik iz Bujanovac – „jaribaš je za seljaci, a za gospodu, manufaktura; pa s levu, kao tuđa da je“.
-Sabajle, prvi petlovi, petlovi l`žovi. Eto ti ga tatko mi, čuka na vrata – ajde, deca, dizajte se, s`mnalo, da se poraboti. Majka mi, u oči mu ripa – dizaj snašku, a sinče ne mi diraj, neka se naspije, zamučilo se noćas, jadniče! I tako će se muči još četeres-pedeset godine, blaze si vu na Lili, a ne kao ti, drtino matora, da trpim cel vek… Nego, imam sreću što sam umejatna i žena meraklika, pa tako ti ostana verna… Liliii, ajde ćerko dizaj se da pomogneš na svekra po avliju.
-Proteza se moja Lili, rita me, pita, ja li sad treba da ustanem, ili sam toprv legnala? More, reko, trči, tatko mi, takoreći svekar ti, evo ga tupa u avliju, a mnogo je pritrn, ako se ne nacrtaš tamo za pet i po sekunde, lom će te napravi. Ama čekaj, pobuni se Lili, a tuširanje, a šminkanje, a zornjak, da ide napredica? Trči bre, poznavam tatka mi, nemoj on tebe da te zbira s vilu, ili kopač, i to neklepan!
-Naplašim ti ja tako Lili, istrča ona na dvor, tatko mi već rži kao hijena. Kad, ona vide kokoške po bunjište, pa se oduševi – ijao, tata, kave su ovo egzotične ptice? Tu odma i praziluk uroven – ijao, tata, kakvo je ovo retko cveće? A je sve slušam i čekam reakciju na tatka mi, koja vrlo brzo usledi – „snaške, ne jedi lajna pomnogo, nego trči u šupu i donesi mi onu sepetku s kurdeljke“!
-Otrča ona jadnica, niti znaje što je sepetka, niti što su kurdeljke, ide otud kao šuntava, kaže – tato, pa tamo nema ni sepetka ni kurdeljke; aj za kurdeljke, kao složenicu, mož nešto i da smislimo, ali sepetka je problem. On se iznervira, zvekna vu jednu pedagošku zaušnicu, otidna, sam donese sepetku s kurdeljke; a ovoj što je?!
-Ajde, kaže tatko mi, a ja sve slušam kroz pendžer, pa se kidam od smešku, ajde Lili, da obrnemo kola, da isteramo na portu. Ti fati konja za oglav, i svivaj, a ja otpozadi će okrećam rudu. Nit Lili znaje što je konj, samo ono na film što je videla, još pa manje znaje što je oglav, ali što će, mora, će radi neklepan kopač.
-I dijalog je bio sledeći – „svivaj Lili, svivaj“! „Svivam, tato, svivam“! „Ama svivaj mori, udrena li si s bogino čarapče, svivaj“! „Pa svivam tato, rasipa se svivajeći! Svivam“! „Ma palamar moj ti svivaš, eve, puče ruda! Ma kamo ga onaj neklepan kopač“…





Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar