Šta to znači lukrativno



Šta to znači lukrativno

Siguran sam da će nova vlast unaprediti kulturni život Vranja, a kad kažem nova vlast – mislim na onu u kojoj će važan činilac biti Socijaldemokratska partija Srbije





Poznati reditelj, Vranjanac Jug Radivojević učlanio se u Socijaldemokratsku partiju Srbije. Radivojević navodi da su motivi zbog kojih je po prvi put postao član neke stranke politički koncept i ličnost Rasima Ljajića, kao i veliki broj izuzetnih ljudi koji se u ovoj priči nalaze. U izjavama za medije Radivojević je kazao kako je impresioniran Ljajićevom energijom, te da zbog toga smatra da takav čovek treba da bude motor ovog društva. U intervjuu za naše novine, koji je urađen elektronskom prepiskom, Radivojević, poput starog političkog vuka, odgovara kratko, jasno, iskreno i nadasve bez ironije.
VRANjSKE: Da li ste nekada bili član neke stranke i (ako jeste) zbog čega ste promenili stranački dres? A ako niste, zašto ste se tek sada odlučili za stranački angažman?
RADIVOJEVIĆ:
Nisam nikada bio ni u jednoj stranci. A sada jesam – jer se pojavila prava stvar u koju verujem i kojoj ću dati puni doprinos.
Kakva će biti vaša funkcija u Socijaldemokratskoj partiji Srbije, odnosno za šta konkretno ćete biti zaduženi?
– Sve funkcije znaće se nakon kongresa koji se održava 12. decembra. Siguran sam da ćete se od srca radovati, ukoliko i mene neka zadesi.
Mnogi u Vranju smatraju da su lukrativni razlozi bili presudni za vaše učlanjenje u Socijaldemokratsku partiju Srbije. Kako Vi to komentarišete?
– Obzirom da sam siguran da mnogi u Vranju ne znaju šta znači reč lukrativan – nemam komentar.
Šta je u ovom trenutku najveći problem u kulturnoj politici Srbije i za šta ćete se vi konkretno zalagati?
– Moja zalaganja vezana za kulturnu politiku biće pretočena u Program stranke koji visoko vrednuje ulogu kulture u društvu. Taj Program biće usvojen na Kongresu.
Da li biste želeli da postanete ministar kulture i šta mislite o tome kako aktuelni ministar Nebojša Bradić obavlja svoj posao?
– Kada sam se opredelio da studiram režiju završeno je moje maštanje o mom budućem pozivu. Sada ne maštam, nego vredno radim o čemu imam i dokaze: preko 80 režiranih predstava, na desetine nagrada, bogato televizijsko iskustvo i višegodišnji pedagoški rad na Fakultetu dramskih umetnosti. A što se tiče Nebojše Bradića, cenim ga i kao kolegu raditelja i kao ministra i kao prijatelja koji je svojim izuzetnim govorom odao poslednju počast na sahrani mog pokojnog oca Radoslava Radivojevića – osnivača profesionalnog pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju.
Šta mislite o programu ovogodišnjih „Borinih pozorišnih dana“?
Ništa. Nisam upoznat sa njim. U svakom slučaju, želim im uspeh, pošto je moj otac osnovao tu manifestaciju i učinio da bude prvoklasni kulturni događaj.
Da li nova gradska vlast može da unapredi kulturni život grada Vranja ili mislite da će ga unazaditi?
– Siguran sam da će nova vlast unaprediti kulturni život grada, a kad kažem nova vlast – mislim na onu u kojoj će važan činilac biti Socijaldemokratska partija Srbije.
Kakva je Vaša komunikacija sa ljudima iz vranjskog pozorišta i sa ljudima koji rade u vranjskoj kulturi?
– Moja komunikacija sa svim pristojnim ljudima je odlična. Zato sami zaključite koji je moj odgovor na ovo pitanje.


ODABRANA EKIPA
Novoj partiji Rasima Lajića, pored Radivojevića, prišlo je još nekoliko javnih i zanimljivih ličnosti. Tu su, na primer, načelnik Državne bezbednosti posle 5. oktobra Goran Petrović, zatim bivši pripadnik službe Vladimir Nikolić, kao i profesor Fakulteta bezbednosti u Beogradu Zoran Dragišić. Iz Radivojevićeve struke članovi stranke su akteri serije Bela lađa, Aleksandar Saša Dunić (Ćirko) i Dragan Vujić Vujke (Panjković). Prema saznanjima beogradskog lista Press, u Ljajićevom taboru već se nalaze stručnjaci iz svih oblasti – nauke, kulture, bezbednosti, medija…

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar