Odlazak Miretovog miljenika



Odlazak Miretovog miljenika

Spasićeva smena samo je jedna bitka u rata za što bolja mesta u Gradskoj upravi





Smena Miroslava Spasića, načelnika gradskog Sekretarijata za omladinu, sport, obrazovanje, kulturu i informisanje ima burnu predistoriju, i samo je deo rata za što bolje pozicije u Gradskoj upravi. Znaju u strankama koliku moć imaju načelnici, pa se u staroj opštinskoj zgradi vodi rovovska borba za svako načelničko mesto. Još se talasi posle smene Časlava Ristića nisu smirili, evo novog naleta – Spasićeva smena je skoro pa poslednje što su socijalisti želeli da im se dogodi.

BRATSKA PODELA

Grad Vranje ima ukupno 12 sekretarijata, plus Kabinet gradonačelnika, a prema rečima Zorana Antića, prvog SPS operativca u Vranju, prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma dogovorena je i podela načelničkih mesta: šest SPS-u, pet demokratama, i jedno mesto za G17 plus. Uz to, SPS praktično jedno mesto mora da prosledi Novoj Srbiji, pa je podela 5-5-1-1. Radoslav Mojsilović, lider lokalni lider Nove Srbije kojoj je pripalo Spasićevo mesto, nije želeo mnogo da čeka, pa je izvršio pritisak da se umesto njega postavi Mirjana Savov, koja je i pre dolaska Spasića obavljala tu funkciju. Spasić, veruje se, političke promene preživljava zahvaljujući tome što je bio lični štićenik Miroljuba Stojčića, bar se tako smatra u političkoj čaršiji. Kao dokaz se poteže podatak da je Spasića odmah po formiranju koalicije trebalo da zameni provereni demokrata, profesor geografije Bora Dimić, ali ta akcija nije prošla, zahvaljujući zaštiti „sa najvišeg mesta“. No, na Laleta to nije ostavilo preveliki utisak. Prisutni pričaju da je on još u ponedeljak, odmah po povratku Miroljuba Stojčića iz Grčke, na razgovoru u kancelariji zamenika gradonačelnika Igora Andonova, tražio da mu se potpiše rešenje o Spasićevoj smeni, uz pretnju da će izaći iz koalicije. Obavešteni izvori tvrde i da Nebojša Ljubić, načelnik Gradske uprave nije želeo da potpiše pre nego što o tome bude obavešten Miroljub Stojčić. Zoran Antić nije želeo ni da spomene Miretu šta se dešava, pa je Andonov preuzeo na sebe taj razgovor. No, Stojčić je, u maniru iskusnog igrača, jednostavno nestao iz svog kabineta, pa ga je vest zatekla u Kumanovu, pošto je pre toga Mojsiloviću ponudio mesto načelnika finansija, što je ovaj odbio!
Zoran Antić, javno je, na „Otvorenom danu“ SPS-a, ustvrdio da je posredi unutarpartijski sukob u Novoj Srbiji!
– Spasić nikada nije bio član SPS-a, niti naš kadar. Po našim saznajima, prilikom preregistracije stranaka, on se učlanio u Novu Srbiju, tako da je ta stranka jednog svog čoveka zamenila drugim – rekao je Antić.
Reagujući na ovu izjavu, Mojsilović je rekao kako je gotovo siguran da Spasić nije u njegovoj partiji.
– Mi ne menjamo naše ljude, nego retrogardne kadrove SPS – jasan je bio Mojsilović.

VIDLjIVA SVADjA

Nove napetosti oko istog pitanja tek slede, jer socijalisti nikako ne žele da se odreknu mesta načelnika Sekretarijata za finansije, pod izgovorom da Dragica Nastić, koja već decenijama radi taj posao, ima rezultate koji joj obezbeđuju budućnost na toj funkciji. U igru ovde ulazi G17, koji je za sebe tražio ili Službu za javne nabavke, ili finansije. Kako sada stvari stoje, demokrate drže mesta načelnika Gradske uprave, sve inspekcijske službe i Imovinsko pravne poslove. Socijalisti još uvek upravljaju finansijama, javnim nabavkama, boračkom i socijalnom zaštitom, opštom upravom, zajedničkim poslovima i pravnom pomoći, dok je Ivan Stojković, načelnik Zavoda za informacioni sistem, izgeda promenio stranačko opredeljenje i približio se G17 plus. Uz to, socijalisti drže i Kabinet gradonačelnika. Nova Srbije ima već opisani Sekretarijat, dok Skupštinski poslovi još nemaju načelnika. Dakle, SPS ima šest ili sedam mesta, NS jedno, DS dva i G17 za sada jedno ili nijedno. To je neodrživo, pa je svađa oko načelničkih mesta sve vidljivija u javnosti.


IGOR ANDONOV, ZAMENIK GRADONAČELNIKA
SPS DECENIJAMA GOMILA KADROVE

– Ako građani nisu zadovoljni, menjaćemo i ljude koje smo mi postavili. Ipak, smatram da su njihovi rezultati vidljivi. Ne stoji ni primedba da mi zapošljavamo svoje ljude. Moraju da budu zapošljeni, jer u gradskoj Upravi nema drugih kadrova sem socijalističkih, koji su tu gomilani decenijama – jasan je Andonov.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar