Rešenje za penziju, sanduk po dimenziju



Rešenje za penziju, sanduk po dimenziju

– Novinare, moje pijenje, ovako pred fajront! Avakari ovam! Obećaše mi danas, posle čak dvaešes godine radni staž, da će mi daju rešenje za penziju. Puknem dve iljade evra, jagnje, kofu sirenje i balonče rakiju, i eto ti rešenje za penziju. Znaš li onaj klasičan hit, autori Jovan Krkob… ovaj, Topalović end son – „rešenje za penziju, sanduk po dimenziju“!
– A brate, poštenski, i sve mi je preko čindo! Sa čindo, sa muravdo! Sve sečeno, sve cepeno! Bori se, bre, za ovaj narod, barem ti znaš, a od narod živim, narod mi je, takoreći, mušterija. Kad može na političari da bude narod mušterija, pa može i na mene. Ja sam konobar, pa kako perem mozak na ljudi s alkohol, tako mu političari peru mozak s pričam ti priču zakoljam ti čiču, zakoljam ti ovna, izeš mi… ovaj, partiju.
– I tako pre neku godinu dođoše partijaši, jedoše, piše, služim ja, daj šatobrijan za četri osobe, kažu, i sto kila vino. Dobro, braćo, a ko to će plati? Oni se iskidaše od smešku – kako be ko će plati, pa narod za što služi? Da radi, plaća porez, da gine, ratuje i kolja po nekakve zapizdine, zvane „srpske zemlje“, i da plati što mi političari lažemo, popijemo i izedemo. Kako kaže njegova smernost – braćo i sestre, samo post i molitva, da uhvatite mesta duši, a što izedete, popijete, što pomilkite od uvaljkani dupeta, gospod će prostiti. Za ovoogaa, za onoogaa, za ariitoonaa i žuuljkaa…
– Nego, kažu, konobare, ti si masovik, da se učlaniš u koaliciju, da davaš veresiju, pod uslovom da pijandure glasaju za tebe, ti će si naš kandidat na lokalni izbori, svi lokadžije i vranjski hroničari će glasaju za tebe. Kolko je račun? Što be, samo dvanaes iljade, a sedimo ceo dan?! Didiij, džabalesku. Piši ti petnaes na račun, tri za tebe, a mi, koaliciona braćo, ajmo na brdo kod Kranja, ovaj, brdo kod Vranja, sve mi se onaj šloser vrti po glavu, a bolje tišljer nego šloser.
– I ja ti se, novinare, primim kao saučešće, učlanim se u koaliciju, počnem da vikam pijenje na trajka i petka, da glasate za mene, nemoj si jebete mater (eng. motherfucker), mi smo ne li za Evropsku uniju, evo, sad isto to i kaže i naš predsednik Lurč. Ne be, kažu oni komančerosi, taman rabota, svi glasamo za tebe, samo ti se kandiduj, i vikaj još jednu turu pred fajront; a možeš i dve, pa da nagovorim i deveričnoga da glasa za tebe, mada je on za onu drugu opciju. Ali, jede mi se reč.
– I tako ti ja agitujem, vikam pijenje i na i ćoravo i na sakato, i svi se kunu – „da nemam sve što mi ide u prvi red na saranu, svi će glasamo za tebe“. Popite, braćo i sestre!
– Dođoše izbori. Ja pa, aktivista, odreknem se i od dnevnice za izbori u korist partije, će kontrolišem kutije, jebeš dnevnicu, odreknem se javno u korist jedne siromašne porodice (a to mi je bio šef partije, al ovo samo za tebe, novinare, poverljivo), aj da brojimo glasovi. Ja, car; računam, kolko sam pijenje vikao i kako me komšije poštuju, dobijam sa stočetri posto, kao jedan tamo, pre neku godinu. Broji be, broji, ja sve na nekolko glasa, svi glasali za komšiju mi, jednoga gagricu i sačuvajmebože, s koga sam nekolko godine na sud oko među, za dvaes santina, onu krušku, što advokatska dinastija tri kuće od nju napravi.
– Odem sabajle u zadrugu, moji glasači piju pivo, kriju pogled od mene, ljušte one etikete od „pils“ s kandže godinama nesečene. Kad uđo, prave se ludi; poglej, kaže jedan, ovi moji nokti, pa puni sa dzemnju, kako kaže naš paša, predsednik koldinga. Pa naš plivač Čavić, ko mu je kabat što je seko nokti, da je imao ovu dužinu kao ja, pobedio bi Felpsa bar za tri sekunde!
– Nemoj vi, reko, da se pravite ludi! Onolko pijenje i jedenje ja plati, a vi glasaste za mojega protivkandidata, on će ve opravi kao snaške prvu noć! A zašto? Kolko mesni naresci, piva i vegetu izabi na vas, kolko u kafanu ste mi pili na veresiju, što će mi vrnete kad mrtav prdne? Što je onaj posaglam od mene? Nego, na komšiju krava nek lipče, a?!
– Ne be – u jedan ma` se javi jedan iz ćoš – nego, tebe te znamo kakva si stoka bez rep, a i mi smo si svi isti, pa rekosmo za ovoga drugoga da glasamo, zašto pa ti da komandaš, što si ti pa popametan od nas? Sad ovoga drugoga će ga karamo kao kauboji konja, i će čekamo sledeći izbori, dok ne nalete protivkandidati.





Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar