Optuženog za ubistvo skrivali u zemunici



Optuženog za ubistvo skrivali u zemunici

„Bobana smo krili na obližnjoj njivi, u zemunici od greda koju smo pokrili daskama. Kako da ga ne čuvam kad je to moje dete. Da li ti ne bi čuvao svoje dete“ – zapitala je sudećeg sudiju Mira Mitić, majka optuženog.





Pred većem Okružnog suda, kojim predsedava sudija Goran Despotović, nastavljen je proces protiv Bobana Mitića (34) iz sela Rataje, optuženog da je u kući svog tasta Blagoja u Krševici, 16. marta prošle godine oko 20.45 časova, hicima iz pištolja ubio suprugu Suzanu (25), taštu Sunčicu (48) i svoju decu – Lazara (4) i Anđelu (2), a teško ranio petogodišnju Kristinu, ćerku njegove supruge iz prvog braka.
– Bobana smo krili na obližnjoj njivi, u zemunici od greda koju smo pokrili daskama. Kako da ga ne čuvam kad je to moje dete. Da li ti ne bi čuvao svoje dete – zapitala je sudećeg sudiju Mira Mitić, majka optuženog.
Danka Tošić, socijalni radnik u Centru za socijalni rad, kazala je pred sudom da je Suzana u dva navrata bila zbrinuta u prihvatnoj stanici. Potvrdila je da je Boban često dolazio tamo i donosio hranu, slatkiše i poklone za decu, te da se raspitivao kako su, ali da nije imao direktnih kontakata sa porodicom. Oba puta je Suzana samoinicijativno napustila stanicu i otišla, kazala je Tošićeva. Ona je potvrdila da je Boban Mitić svojevremeno priznao da je bio nasilan prema ženi, ali i da je hteo da se pomiri, što Suzana nije prihvatala. U svom svedočenju Tošićeva je dodala da je Boban bio agresivan samo prema Suzani, a da decu nije tukao.
Suđenje se nastavlja početkom juna.

NEPRAVOSNAŽNA PRESUDA OPTUŽENIMA ZA PREPRODAJU HEROINA
Dilerima preko četiri godine zatvora

Dušan Milenković (25) osuđen je nepravosnažnom presudom Okružnog suda u Vranju na dve godine i tri meseca, a Danijel Ivanović (25) na dve godine zatvora, jer su u nedavno okončanom sudskom procesu oglašeni krivim za počinjena krivična dela vezana za opojne droge. Tokom postupka je dokazano da je okrivljeni Milenković, 17. septembra 2008. godine oko 13.30 sati u ulici Jovana Hadživasiljevića u Vranju, tačnije u garaži svoje kuće, Ivanoviću prodao 0,64 grama heroina, upakovanog u dve kesice. Ivanović je drogu platio sa 800 dinara i mobilnim telefonom marke „LG“. Milenković je Ivanoviću omogućio i da konzumira drogu u njegovoj garaži, čineći tako i krivično delo „omogućavanje uživanja opojnih droga“. Ivanović je heroin konzumirao intravenozno. Istog dana, prilikom pretresa Milenkovićeve kuće, policija je u kutiji šibica pronašla još 4,03 grama heroina upakovanog u pet kesica. Ivanović je deo droge koju je kupio od Milenkovića poneo u glavnu ulicu, gde su ga u pokušaju da je isporuči A.N. uhapsili inspektori za narkotike vranjske Policijske uprave.
Jedan od inspektora koji je učestvovao u hapšenju, posvedočio je na sudu da je policija imala operativna saznanja da se Milenković bavi preprodajom heroina, te da su inspektori, radeći na dokazivanju tih nagađanja, preko saradničke veze kupcu podmetnuli označene novčanice, kasnije pronađene kod Milenkovića.
Milenković je na sudu, pred većem kojim je predsedavala Vesna Stevanović, priznao izvršenje dela, ali je po oceni suda nastojao da umanji vlastitu krivičnu odgovornost trvdnjom da je Danijelu dao samo jednu „pakovku“ droge, pravdajući se kako ga je ovaj molio da mu proda heroin jer je u krizi.
Ivanović je u istrazi najpre negirao da je uzeo novac od svedoka A.N. kome je trebao da kupi drogu, ali je tokom suđenja ipak to priznao. Kazao je da mu je ovaj dao 800 dinara za kupovinu „polutke“ (pola grama heroina), ali i da je jednu „polutku“ uzeo za sebe, plativši je mobilnim telefonom.
Osuđeni imaju pravo žalbe na pomenutu presudu. O njoj će odlučivati Vrhovni sud Srbije.

TROJICA OSUMNjIČENA ZA PREPRODAJU HEROINA
Vranjska policija privela je istražnom sudiji Okružnog suda u Vranju Nebojšu N. (34) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena prodaja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Nebojša je osumnjičen da je tokom marta ove godine nabavljao heroin, prepakivao ga i prodavao narkomanima u svom stanu. Policija je u njegovom automobilu i stanu pronašla 18,38 grama praškaste supstance za koju se pretpostavlja da je heroin. Uz to i 191 kapsulu leka „tramadol“, saopštava Policijska uprava. Istražni sudija je osumnjičenom odredio pritvor do mesec dana.
Radovan V. (26) i Nemanja P. (26) uhapšeni su i privedeni istražnom sudiji Okružnog suda pod sumnjom da su preprodavali heroin. Radovan je u martu ove godine nabavio nepoznatu količinu heroina. Pakovao ga je u svojoj kući i prodavao uživaocima opojnih droga na području Vranja, između ostalog i drugoosumnjičenom Nemanji. Istražni sudija je Radovanu odredio pritvor, dok je Nemanja pušten da se brani sa slobode, saopštila je Policijska uprava.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar