Goran plaća 250.000 dinara



Goran plaća 250.000 dinara

Tokom suđenja je dokazano da je neposredno pred početak dočeka nove 2006/2007. godine, na trgu u centru grada, nizom verbalnih delikata uvredio petoricu policajaca koji su bili na službenoj dužnosti obezbeđenja dočeka Nove godine





Okružni sud u Vranju potvrdio je presudu nižeg, Opštinskog suda, po kojoj je Goran Stanković dužan da budžetu Srbije i petorici policajaca koje je verbalno vređao na dočeku nove 2007. godine plati 100.000 dinara na ime kazne i još 150.000 na ime naknade sudskih troškova. Dragoljub Prokopović, advokat koji je zastupao policajce, potvrdio nam je da je Stanković na taj način definitivno izgubio proces u kome su ga službena lica Policijske uprave (Mile Ristić, Zoran Kostić, Dalibor Stanimirović, Saša Veljković i Bojan Jovanović) privatnom tužbom teretila za krivično delo uvrede.
Tokom suđenja je dokazano da je neposredno pred početak dočeka nove 2006/2007. godine, na trgu u centru grada, nizom verbalnih delikata počinio Stanković zaista pomenuto krivično delo. Na policajce je tada osuo pravi koktel psovki i uvreda, ustanovio je sud. Stanković se te večeri nalazio u ulozi predsednika Organizacionog odbora javnog dočeka nove godine. Bio je nezadovoljan što policajci, kako je tvrdio na sudu, nisu zaustavili saobraćaj u centru grada u dogovoreno vreme. Policajci su na sudu objasnili da se te večeri Stanković stavio u ulogu osobe koja im izdaje naređenja. Kazali su da je u tim momentima delovao kao pijana osoba „na osnovu držanja, govora i ponašanja“. Stanković je na sudu odbio da se izvini policajcima.
– Šta radite ovde koji k…. Što ne zatvarate saobraćaj?! Ajde, bre, šetnja, marš odavde, sve ću da vas smenim. Već sam smenio jednog policajca. Niste normalni, vi ste ovde da slušate moja naređenja – „birane“ su reči kojima se, kako su na sudu svedočili policajci, u toj prilici služio Stanković.
Stanković je u više navrata eskivirao sudska ročišta u ovom postupku. Kada je to već svima dojadilo, policijska patrola ga je bukvalno privela na suđenje nakon što su ga pripadnici interventne jedinice pronašli u njegovoj kancelariji u zgradi SO Vranje, preko puta Opštinskog suda gde je trebalo da mu se sudi. Suđenje je potom završeno u najkraćem roku.
Ovo nije prvi Stankovićev sukob sa policajcima, ali jeste prvi u kome je izgubio proces pred sudom za delo za koje je tužen. Nije odgovarao za prvi slučaj od 12. septembra 2004. godine kada je u ulici Stefana Prvovenčanog odbio da zaustavi automobil na zahtev patrole saobraćajne policije. Kada je naišao drugi put, istog dana, službeno lice je uspelo da ga zaustavi. Zatražena su mu dokumenta na uvid a on je, prema citatu iz službene beleške, zapretio: „Znaš li ti ko sam ja? Ja sam kandidat za predsednika opštine, a ti mi kaži ko te tu postavio da me maltretiraš i zajebavaš?! Ja sam za vas opština, možete svi da ga p….e, a tebe ću na Kosovo“.
Posle dužeg ubeđivanja, pokazao je dokumenta, ali je odbio da se podvrgne alko testu. Pokušao je silom da otme dozvolu saobraćajcu, a potom demonstrativno napustio lice mesta bez vozačke i saobraćajne dozvole. Vratio se ponovo, podržan sa osam automobila punih članova SRS, stranke koja ga je u to vreme kandidovala za gradonačelnika. Blokirali su saobraćaj kod DIV-a, fizički i verbalno napali policajca koji je ga je legitimisao. Pretili da će se policajac loše provesti „kada radikali dođu na vlast“. Policajca je spasilo pojačanje. Uprkos ovakvom ponašanju, Stanković je postavljen za zamenika gradonačelnika Vranja. U nastavku priče nije krivično ni prekršajno gonjen.


POKUŠAJ SILOVANjA DEVOJČICE
Igor N. (34) iz Vladičinog Hana osumnjičen je za pokušaj silovanja jedne maloletne devojčice iz tog mesta, saopštila je Policijska uprava. Osnovano se sumnja da je pomenuti upotrebom sile pokušao da primora devojčicu na obljubu 28. februara ove godine. Policijska uprava nije saopštila više detalja o ovom slučaju, osim što je obznanjeno da mu je određen pritvor do trideset dana.

OSUMNjIČENI ZA DILOVANjE HEROINA
Mirko K. (31), Josif P. (29) i Bojan P. (22) osumnjičeni su za preprodaju heroina, saopštila je Policijska uprava. Prema navodima krivične prijave, koju su podnela ovlašćena službena lica, Mirko je u periodu od 20. do 26. februara od nepoznate osobe kupovao pomenutu drogu. Heroin su prepakivali u Josifovoj kući, a sumnja se i da su tamo konzumirali drogu. Policija je u saopštenju iznela sumnje da je i Bojan P. u istom periodu nabavljao heroin. Omogućio je da ga u njegovom stanu u Vranju neke osobe i konzumiraju. Pretresom kuće i drugih prostorija u Josifovoj kući, policija je pronašla određenu količinu droge, te pribor za konzumiranje. Istražni sudija Okružnog suda je svoj trojici odredio pritvor do mesec dana.

UHAPŠEN SA DROGOM
Bujanovačka policija privela je istražnom sudiji Okružnog suda u Vranju Fejzulaha I. (42) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo „neovlašćena proizvodnje, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“. Policija sumnja da je Fejzulah 25. februara od nepoznate osobe kupio materiju za koju se pretpostavlja da je heroin. Namera mu je bila da te količine preproda, saopštila je policija. Inspektori za narkotike su kod osumnjičenog prilikom pretresa pronašli 4,69 grama, a u njegovom stanu još 3,35 ghrama praškaste supstance. Osumnjičeni je smešten u pritvor Okružnog zatvora u Vranju.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar