Političari vole doktorke



Političari vole doktorke

Sve drže do svoje privatnosti. Priznate u svojim profesijama, smatraju da je to sasvim dovljono, pa zato ne vole da se eksponiraju i gotovo nikad ih ne možete videti sa muževima na nekim zvaničnim skupovima





Nedugo pošto je izabran za predsednika Skupštine grada, Vranjem se pronela vest iz „dobro obaveštenih izvora“ da je Slobodan Stamenković zaposlio suprugu u vranjskoj pošti. Kao, sad je na položaju pa da iskoristi situaciju. Ispostavilo se, međutim, da je sve bilo tek zlonamerna glasina.
„Da li neko ko godinama ne radi ima pravo da se nekada i negde zaposli? Ili je mojoj supruzi hendikep što sam ja na funkciji“ – rekao je Stamenković u intervjuu „Vranjskim“ pre dve nedelje, prethodno konstatovavši da njegova supruga „zaključno sa današnjim danom ne radi nigde“.
I stvarno, čime se bave supruge vranjskih političara? Ko su te žene i gde rade? Da li od toga što su im muževi političari imaju više štete nego koristi?
Anketa „Vranjskih“ pokazala je da među njima ima pet doktorki, dve rade u porodičnim firmama, dve su penzionerke, jedna je profesorka ebgleskog, jedna još uvek studira, jedna je socijalna radnica, a tri čekaju na posao. Sve, bez izuzetka, podržavaju svoje muževe, a neke priznaju da ih je baš politika i zbližila.

DOKTORKE

Ako je suditi po tome čime im se žene bave, većina vranjskih političara ne treba da brine za zdravlje. Ima ih raznih profila – supruga Igora Andonova, zamenika gradonačelnika, Jelena ANDONOV, radila je na odeljenju medicine rada, a sada je na specijalizaciji iz pneumoftiziologije, Tatjana MLADENOVIĆ, bračna saputnica Nenada Mladenovića, člana Gradskog veća zaduženog za zdravstvo, spesijalista je fizijatrije na istoimenom odeljenju vranjske bolnice, specijalista urgentne medicine je Milena ANTIĆ, supruga Zorana Antića, zamenika predsednika Skupštine grada, Slađana MITIĆ, supruga Siniše Mitića, člana Gradskog veća zaduženog za upravu i lokalnu samoupravu, takođe je lekarka i specijalista opšte medicine, supruga predsednika Opštinskog odbora G 17 plus, Uroša Trajkovića, Ana, njegova je koleginica pedijatar. U belom mantilu je i žena gradonačelnika Miroljuba Stojčića, Lidija STOJČIĆ, koja je farmaceut i radi u Apotekarskoj ustanovi, a u bolnici, na psihijatrijskom odeljenju radi i Dušanka ILIĆ, supruga lokalnog ministra prosvete Dragana Ilića. Ona je socijalna radnica.
Nesuđena doktorka je i pominjana Sunčica STAMENKOVIĆ. Međutim, pošto je apsolvirala na medicini više se nikad, priznaje, nije pojavila na fakultetu.
– Stalno sam pronalazila izgovore tipa te udala sam se, te nema ko da mi čuva dete. Jednostavno, nije mi se više išlo tamo, iako sam bila dobar student – priznaje ona, uz žaljenje što to, ipak, nije završila.
Branimir Stojančić, član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja nije oženjen, ali njegova dugogodišnja veza sa Majom, „opasno“ se približava braku.
– Maja je apsolvent ekonomije. Inače je Leskovčanka – otkriva STOJANČIĆ.
Njegov kolega iz veća Dejan Ilić, kaže da je njegova supruga Lidija završila Učiteljski fakultet.
– Diplomirala je pre godinu dana i sada čeka posao – kratko referiše ILIĆ.
Snežana NAJDIĆ, životna saputnica Zoranova, vranjskog ministra kulture, predaje engleski jezik u OŠ „Radoje Domanović“. Tvrdi da se baš ništa nije promenilo otkad je Zoran „duboko zagazio u politiku“.
– Dobro, promenilo se to što ga sad ima još manje kući nego inače. Mada, moram da priznam, da je ta njegova funkcija došla nekako prirodno posle dugogodišnjeg bavljenja politikom. Naravno da ga podržavam u tome što radi. Nisam član Demokratske stranke, ne interesuje me politika u tom smislu, ali sam veoma zainteresovana za sve što on radi – otkriva Najdićka.
Tvrdi i da se ne druži sa suprugama ostalih vranjskih političara, osim sa Jelenom Andonov, ali „ne po partijskoj liniji“.
Do saveta i mišljenja svoje žene drži i Dejan Ivanović, ministar sporta. Njegova supruga Aleksandra vodi finansije u „Jumarketu“, firmi njenog oca.
– Iako ona nema nikakve veze sa politikom, razgovaramo na tu temu i često čujem od nje zapažanja koja mi dobro dođu u ovom poslu. Vi žene što umete da vidite, to nijedan muškarac ne može – smatra IVANOVIĆ.
Jelena Andonov, osim šture informacije da je trenutno na specijalizaciji iz „plućnih bolesti“ nije bila raspoložena za razgovor.
– Ne bih da komentarišem šta radi moj suprug i šta ja o tome mislim. Prosto, čuvam našu porodičnu intimu i ne mešam se u njegov posao, baš kao ni on u moj – kratko je prokomentarisala.

(PRE)POZNAVANjE

Opet, Milena Antić priznaje da je baš politika zbližila nju i Zorana.
– Zorana sam upoznala baš zahvaljujući SPS-u. Bilo je to 2000. godine, kad sam iz Niša došla u Vranje, tačnije u Vranjsku Banju da odradim pripravnički staž. I onda sam na jednom sastanku u Vranju upoznala Zorana. On je već tada bio „faca“ u partiji. Moja politička karijera trajala je samo nekoliko meseci i definitivno se završila udajom za Zorana. Naravno da mi nije žao, jer ja sam, pre svega, lekar. A i dovoljan je jedan političar u kući – otvoreno je u razgovoru za „Vranjske“ priznala Antićka.
Dodaje i to da je svesna muževljeve popularnosti, ali da, ipak, ne voli kad je prepoznaju samo kao njegovu suprugu.
– Naročito me nervira kad to bude na „mom“ terenu, u bolnici. Ja sam pre svega lekar, specijalista urgentne medicine pa tek onda Zoranova žena – objašnjava ona.
Lekarka je i supruga Gorana Stefanovića, poslanika Demokratske stranke i predsednika ovdašnjeg odbora. Marija radi na Hirurškom odeljenju.
– Goran se poslednjih nekoliko godina intenzivno bavi politikom i u tome ima moju punu podršku. Uostalom, i ja sam član Demokratske stranke, tako da sam i sama na neki način uključena u politiku. Nemam privilegija zato što se on bavi politikom, naprotiv, imam utisak da se svaki moj postupak dodatno proučava i meri zbog toga – izjavila je Marija u razgovoru za „Vranjske“.
Gordana JANKOVIĆ, supruga Perice Jankovića, odavno je „svoj čovek“. Već 15 godina vodi njihovu porodičnu firmu „Kolibri komerc“ poznatu po buticima „Mega sport“.
– Goca je alfa i omega našeg porodičnog biznisa. Vredna je, preduzimljiva, voli da radi, tako da sam dok radim ovaj posao, firmu ostavio u pravim rukama – kaže Janković.
Zorica, supruga Marija Durmanića, lokalnog ministra za infrastrukturu, penzionerka je OTP banke, a u penziji je i Snežana, žena Milana NIKOLIĆA, poslanika socijalista u republičkom parlamentu, koja je radni vek završila u „Jedinstvu“. Porodicom se bavi i Žoržeta SELISTAREVIĆ, životna izabranica Nebojše Selistarevića, lokalnog ministra za nacionalne manjine. Trenutno je njen najvažniji „posao“ briga o njihovo troje dece.
I čime god da se bave, žene vranjskih političara, bez izuzetka, drže do svoje privatnosti. Priznate u svojim profesijama, smatraju da je to sasvim dovljono, pa zato ne vole da se eksponiraju i gotovo nikad ih ne možete videti sa muževima na nekim zvaničnim skupovima.
Uostalom, jedna je Mira Marković.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar