Lidija koja zrači



Lidija koja zrači

Šefica filijale «Societe generale» banke, sudeći prema rezultatima naše ankete, poseduje sve atribute koji jednu ženu čine poželjnom





Lidija PETROVIĆ, šefica ekspoziture «Societe generale» banke, izabrana je u anketi naših novina za ličnost sa najviše seksipila na lokalnoj javnoj sceni. Od dvadeset ispitanika ona je dobila sedam prvih mesta i gotovo da nije bilo onih koji je nisu svrstali makar među prvih pet. Posebno su joj bili naklonjeni ispitanici suprotnog pola, i može se reći da je trijumfovala zaista ubedljivo. Ovde valja podsetiti da je pre dve godine, u našoj novogodišnjoj anketi, Lidija Petrović proglašena za najelegantniju javnu ličnost, tako da je ovoj dodala još jednu, ne manje laskavu titulu. Lidija je, dakle, „lepa i zgodna, negovana i besprekorno doterana, ona zrači I njen seksipil je vidljiv svuda oko nje“.

„MRTVA TRKA“

Međutim, konkurencija za mesta iza nje bila je zaista žestoka, ali o tome ćemo pošto malo razjasnimo propozicije i predstavimo osobe za koje su naši sagovornici mogli da glasaju, sa mogućnošću da na listu dodaju svog favorita koji se tu nije našao iz sasvim bezazlenih razloga. Moglo je, dakle, da se glasa za deset pretendentkinja na ovo laskavo priznanje, ocenama od jedan (za najbolju) do pet. Uredništvo „Vranjskih“, posle mnogo muka i dilema, svesno da će neka od dama biti neopravdano izostavljena, odlučilo se za sledeću listu kandidatkinja za koje se glasalo: lokalna ministarka Nela CVETKOVIĆ, šefica kabineta gradonačelnika Vesna MILETIĆ, bankarka Lidija PETROVIĆ, PR Direkcije Stanica SPASIĆ, sudija Vesna STEVANOVIĆ, bivša sekretarka Skupštine Marina STOJANOVIĆ, Vesna STEFANOVIĆ, pomoćnica direktora Komrada, Tanja SPASIĆ, sekretarka GV, doktorka Nela STANOJEV, glumica Žetica JOVANOVIĆ, novinarka Lolica STANKOVIĆ i Jasmina ANTIĆ, doskorašnja direktorka Predškolske ustanove. Kao što se da primetiti, i što bi rekli kolege sportski novinari, prava mešavina mladosti i iskustva. Naravno, ljudima je teško udovoljiti, pa su neki iskoristili mogućnost da ubace svoju favoritkinju (glumica Aleksandra MANIĆ, odbornica DS Marija DjORIĆ, zamenica tužioca Milica PETKOVIĆ, bivša direktorka TOV Izabela SAVIĆ, direktorka Arhiva Suzana PETROVIĆ, upravnica Biblioteke Aleksandra ANTIĆ, Eržika ANTIĆ, doktorka i Ivana STOŠIĆ, NVO aktivista), ali to, iako su ove žene dobile izvesne glasove, nije poremetilo konačan poredak. Ako se može reći, dakle, da je borba za prvo mesto bila nezanimljiva, dotle se za ostala mesta u prvih pet vodila „mrtva trka“. Po osmoro anketiranih glasalo je za Nelu Cvetković i Vesnu Stefanović, s tim što je troje njih prvo mesto dalo Vesni. Nelu, koja će morati da se zadovolji trećim mestom, najseksipilnijom smatra dvoje ispitanika, dok su sve ostale kandidatkinje dobile po jedno prvo mesto. Ipak, sudija Vesna Stevanović plasirala se na četvrto mesto, dok je Marina Stojanović peta. Sve ostale dame ravnopravno dele plasman od petog do desetog mesta, što nikako ne treba da znači da je njihov seksipil manje izražajan i uočljiv. Prema Vujakliji seksipil je „neposredna privlačna sila za osobe drugog spola, spolna (seksualna) privlačnost.

ČULNOST

Otprilike su u tom stilu seksipil tumačili I sagovornici sa kojima smo razgovarali na ovu temu. Nela Cvetković smatra da je osmeh bitan element nečije privlačnosti, ali i da na seksipil ne utiče materijalni status. Dejan Stanojević kaže da žena mora da ima „nešto iznutra“ kako bi bila seksipilna, dok je po Zoranu Antiću seksipil zapravo spoj inteligencije, lepote, duhovitosti i lepog izgleda. Vesna Stefanović, visoko rangirana na našoj tabeli tvrdi da seksipilan muškarac mora da bude čist, uredan, korpulentan, šarmantan, duhovit, a da bi bio sve to mora da ima i nešto para, dok žena mora da ima stila, kad hoda gradom kosa mora da joj „mrda“, treba da bude uvek doterana, uredna, čista i naravno obrazovana. Novinar Dragan Živković smatra da je harizma veoma važna komponenta nečije seksualnosti, dok je za Žeticu Jovanović harizma nešto što nije nužno vezano za novac i moć. Konačno, radnik Sportskog saveza Goran Smiljković misli da seksipilna žena mora, jednostavno, da zrači, da bude odnegovana i kulturna. Ova anketa je apsolutno anonimna, što ne znači da poštovanom čitaocu nećemo otkriti pojedine pikanterije koje obavezno prate slična glasanja. Vrlo su, česta, na primer, bila pitanja ispitanika tipa „a gde sam tu ja“, izrečena kao u šali, a u nekoliko slučajeva desilo se da ispitanici, koji su istovremeno i na listi, glasaju za sebe same. Naravno, smeh, upadice i kometare kao „gde ste ih našli“, „ima i boljih riba“, bili su neizostavni. Opet, ne možemo se oteti ustisku, a sa tim se slažu i ispitanici, da mnogo zavodljivih, lepih i čulnih žena koje prosto iz sebe isijavaju seksipil i koje svakodnevno viđamo u gradu, nisu na javnim funkcijama, pa se samo zbog toga nisu našle na našoj listi.


ONI SU GLASALI
U našoj anketi učestvovali su: Dragan Nikolić Nika, Igor Andonov, Perica Janković, Vesna Miletić, sindikalac Novica Mitić, advokatica Jelena Stojanović, član GV Nebojša Selistarević, član GV Dejan Ivanović, narodni poslanik Radoslav Mojsilović, pevač Strahinja Stošić, članica GV Nela Cvetković, predsednik odbora DSS Dejan Stanojević, Zoran Antić, Branimir Stojančić, Vesna Stefanović, novinar i glumac Dragan Živković, novinar Srđan Ilć, glumica Žetica Jovanović i Goran Smiljković.

NAJSEKSIPILNIJE
1. Lidija Petrović
2. Vesna Stefanović
3. Nela Cvetković
4. Vesna Stevanović
5. Marina Stojanović

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar