Lepe žene požarevačke



Lepe žene požarevačke

Stamenković je, navodno, prišao gošći iz Požarevca i pitao je da plešu. Ona ga je odbila, ali je on, kao, bio uporan. To je, opet navodno, iznerviralo Požarevljane pa su se pokupili i otišli





Prošlog četvrtka, sećate se, bilo je veoma zanimljivo u lokalnoj skupštinskoj sali. Prvo su se dohhvatili Igor Andonov, zamenik gradonačelnika i Nenad Stošić, bivši predsednik Skupštine opštine. Prebrojavali su jedan drugome zalogaje, merili ko je veći patriota, u celu priču umešali bližu i dalju rodbinu… Tek, ružno i nisko, da gore ne može biti. Ali, nije to bio kraj. U neko doba za govornicom se pojavio i Dejan Stanojević, predsednik odborničke grupe DSS, koji je pitao da li je tačno da je predsednik Skupštine grada, Slobodan Stamenković, izazvao incident na nedavnoj proslavi povodom otvaranja parking garaže, navodno spopadajući poslovnu sekretarku požarevačke Direkcije za izgradnju, izvesnu Jelenu Gligorijević!
Stamenković, verovatno već dovoljno frustriran zbog sukoba između Stošića i Andonova, a i zbog toga što je na dnevnom redu bila gomila važnih pitanja, isprva nije reagovao. Međutim, kad je pitanje ponovio i Stošić, izašao je za govornicu i rekao da ta priča nema veze sa istinom, te da su mu u međuvremenu stigla pisma zahvalnosti za organizaciju i gostoprimstvo baš iz Požarevca.

ŽURKA

A priča, od početka, ide ovako: Direkcija za izgradnju grada svečano je otvorila parking garažu preko puta BAT-a u petak, 17. oktobra. Vranjanci, kao tradicionalno gostoljubivi ljudi, poveli su posle toga zvanice na ručak u restoran „Odisej“. A bili su nazočni gradonačelnik Požarevca Saša Valjarević, Saša Isaković, direktor tamošnje Direkcije, onda već pomenuta sekretarka Direkcije u Požarevcu, Jelena Gligorijević, potom portparolka istog preduzeća, izvesna Nataša, takođe i predstavnici javnih preduzeća iz Beograda, Kraljeva, Prokuplja, Jagodine, Kruševca, Smedereva i Paraćina, kao i predsednik Poslovnog udruženja javnih preduzeća Srbije, Pavle Šljivić. Podrazumeva se da su slavlju prisustvovali domaćini u liku direktora Direkcije iz Vranja, pa onda probrani zaposleni u njoj, rukovodstvo grada, na čelu sa predsednikom Skupštine grada Slobodanom Stamenkovićem. Zanimljivo je na ovom mestu reći da niko iz SPS nije bio, iako su bili uredno pozvani, ali je zato vladajuća ekipa iz DS bila kompletna.
– Ja nisam tvrdio da je Slobodan Stamenković izazvao bilo kakav incident na proslavi. Samo sam pitao da li je tačno da se to dogodilo, što sam kasnije čuo od brojnih prisutnih. Inače, otišao sam kući čim sam video da su mnogi u pripitom stanju i pretpostavio da će nešto da se desi. Ovo o čemu pričamo dogodilo se oko jedan posle ponoći. Rečeno mi je da je Stamenković prišao gošći iz Požarevca i pitao je da plešu. Ona ga je odbila, ali je on, navodno, bio uporan. To je iznerviralo Požarevljane pa su se pokupili i otišli – tvrdi Dejan STANOJEVIĆ, doskorašnji direktor Direkcije za izgradnju grada, a sadašnji referent za saobraćaj u istom preduzeću.
E, sad, ova priča, pogotovo ovakvog karaktera, morala je da dobije „nadgradnju“. Tako je, po jednoj od čaršijskih verzija, Stamenković spopadao Jelenu Gligorijević, sekretarku, a po drugoj Natašu, portparolku požarevačke direkcije.
„Koja god da je u pitanju, izgledaju kao grom“, kaže jedan od, razumljivo, anonimnih izvora sa proslave. Drugi su, pak, ubeđeni, da „Slobodan nije taj tip“ jer „čovek je na svom mestu i nikad to ne bi uradio“.
Kako god, druga verzija kaže da je Stamenković, kao, nezadovoljan odbijanjem, seo pored jedne od Požarevljanki (ko će ga više znati koje) i, pazite sad, uhvatio je za nogu, pocepavši joj čarapu! Žena je, očekivano, skočila kao poparena sa stolice i demonstrativno napustila ugostiteljski objekat. Za njom su, kažu, krenuli i ostali Požarevljani.
– Ponavljam, nisam bio prisutan, ja samo pitam da li se to desilo. Ako jeste, neka je sramota Slobodana Stamenkovića. Osim toga, od svih vranjskih kafana slavlje je organizovano u „Odiseju“ čiji je vlasnik otac Zorana Najdića, njihovog partijskog druga, inače gradskog ministra za kulturu. Dok sam ja bio direktor, sve proslave Direkcije bile su ili na Pržaru ili u „Haremluku“ – kaže Stanojević.
Jelena GLIGORIJEVIĆ odbila je da govori za novine, „najblaže rečeno šokirana svime što se izdešavalo“.
Njen pretpostavljeni Saša ISAKOVIĆ, direktor Direkcije za izgradnju Požarevca, takođe je zapanjen onim što je Stanojević izneo za govornicom vranjske Skupštine.
– Ništa od toga nije tačno. To, prosto, nema veze sa životom. Sve je bilo kako i dolikuje takvim događajima. Proslavili smo događaj, bilo je i muzike, jela i pića, ali sve normalno. Nije tačno ni da smo demonstrativno napustili restoran. Otišli smo u hotel „Vranje“ gde smo prenoćili, a sutradan smo sa tim istim ljudima popili kafu na Pržaru, posetili kuću Bore Stankovića. Nemam reči za njihovo gostoprimstvo – objašnjava Isaković.

DAME BIRAJU

Opet, izvori sa proslave kojima se može verovati, kažu da je Stamenković bio „veseo“, šta god to značilo, ali da „ni u kom slučaju nije bio navalentan ni prema jednoj ženi, pa ni toj iz Požarevca“.
Dakle, sve je bilo na nivou, a šta kaže Stamenković?
– Šta mogu da kažem osim da su sve to najobičnije gluposti i jeftin politički marketing. Pa, pitajte sve te ljude šta je bilo. Da je bilo incidenta ili da su na bilo koji drugi naćin uvređeni sigurno ne bi iz Požarevca poslali zahvalnice, između ostalog jednu adresiranu i na kancelariju predsednika Skupštine grada. Mislio sam u prvom trenutku, kad sam čuo one bljuvotine za govornicom, da ih tužim, ali neću da maltretiram ljude iz Požarevca da se vuku po sudovima, jer bi morali da se pojave kao svedoci. Ono što je najzanimljivije, direktor Direkcije iz Požarevca i pominjana Jelena Gligorijević članovi su DSS kao i Stanojević i Stošić. Kad su čuli šta su rekli u skupštini Požarevljani su me pitali kakvi su to ljudi. Ali, to je pitanje za njihovu stranku, ne za mene – komentariše Stamenković.
On još dodaje da nije „ništa moglo da se dešava oko jedan posle ponoći“, pošto su gosti iz Požarevca u 12 i 15 otišli u hotel.
– Mi smo ostali još petnaestak minuta, a posle smo mi iz DS otišli na po još jedno piće u kafić. Kući sam bio u jedan i petnaest. Ovo izgleda kao pravdanje, ja to stvarno nemam razloga da radim, ali, eto, neka se znaju neke stvari – kategoričan je Stamenković.
I kao što rekosmo – ružno da ružnije ne može biti. Ali, neki se očigledno vode parolom da se u političkoj borbi sredstva ne biraju. Samo, kakve veze nesumnjivo lepe žene požarevačke imaju sa politikom? A možda i imaju, ko bi ga znao. Uostalom, svi ratovi su se vodili zbog žena. Sličnost sa lepom Jelenom, ženom Parisovom, zbog koje je izbio Trojanski rat, sasvim je slučajna.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar