1.000 filmova na 7. ZLATNOM PUŽU

Eko Taxi Vranje

Vranjski ŠAF najavio je još jedan, ovoga puta 7. po redu Svetski festival dečjeg animiranog filma – «Zlatni puž 2021.» koji će se održati od 13. do 17. septembra u Vranju.

Za festival je prijavljeno 1.723 filma iz 101 države sveta.Za kategoriju dece do 15 godina starosti (Small Snail) prijavljeno je 70% od ukupnog broja a za kategoriju dece i mladih od 15 do 19 godina starosti (Big Snail) 30%.

Najveći broj filmova nam dolazi iz Indije (230) slede Iran (213), SAD (109) i Rusija (77).

Najavni loop festivala

Filmovi su se prijavljivali preko filmskih platformi, neposrednim kontaktom elektronskom poštom i preko društvenih mreža.

Broj prijavljenih filmova raste iz godinu u godinu što nama kao organizatorima veoma imponuje. Selekciona komisija festivala «Zlatni puž 2021.» je pregledala sve prispele filmove i za zvaničan program festivala selektovano je 39 filmova u kategoriji Small Snail i 31 u kategoriji Big Snail. Filmovi će biti raspoređeni u četiri zvanične projekcije – najavili su organizatori.

Žiri festivala radiće u sastavu Nitin Donde (Indija), Kuzman Kuzmanovski (Makedonija) i Nikola Majdak Junior (Srbija).

Na festivalu «Zlatni puž 2021.» dodeliće se prvo, drugo i treće mesto u obe kategorije, Grand Prix za najbolji film prikazan na festivalu, diplomu “Nikola Majdak” kao i specijalne diplome za segmente filmova za koje se žiri odluči – najavili su iz ŠAF-a.

Prateći program festivala je prezentacija AWG (Asifa workshop group) projekta iz 2019/20 godine.

Svakodnevnica u ŠAF-u FOTO Info Vranjske

Asifa je međunarodno udruženje animatora iz čitavog sveta i pod pokroviteljstvom je Uneska.

Festival «Zlatni puž» organizuje Javna ustanova Škola animiranog filma uz podršku grada Vranja i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

NIV  • Ostavi komentar