«Teklas» NE ŽURI sa preuzimanjem pogona «Geoksa»

Eko Taxi Vranje

Turska firma «Teklas» u Vladičinom Hanu još nije preuzela pogon ugašenog «Geoksa» u Vranju, a neizvesno je kada će se i da li će se to uopšte desiti, piše list Nova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio preuzimanje «Geoksa» u Vranju od strane «Teklasa» prilikom posete Vladičinom Hanu 5. avgusta ove godine, ali za sada nije na tom planu načinjen nijedan korak, pa je neizvesna sudbina više od 1.100 radnika zatvorene italijanske fabrike obuće u Vranju.Uprava «Geoksa» sada više ne licitira o datumima preuzimanja, uprkos pritisku od strane Vlade Srbije da to bude do 15. septembra –  piše Nova.

List takođe piše «da ove dve kompanije nikada nisu definisale datum preuzimanja, mada se može papirološki to dogoditi, ali su u praksi datumi neizvesni i svakako drugačiji».

Turci ne pritiskaju previše za preuzimanje «Geoksa», jer su okrenuti ka pojačanju proizvodnih pogona u Vladičinom Hanu – navodi Nova.

List na kraju napominje da «uvidom u katastar katastarska parcela na kojoj je pogon «Geoksa» u Vranju i dalje je u vlasništvu firme «Technik Development DOO Vranje» sa rešenjem koje nije konačno».

S. Kostić

Direktor Teklasa PODNEO OSTAVKU    1. Čedomir 15/09/2021
    2. Nebojsa 15/09/2021

    Ostavi komentar