Tajnovita SNS smena: Da li Grad gasi „Upravu Banje“!?

Eko Taxi Vranje

Skupština Grada Vranja na sednici u ponedeljak 20. septembra donosi odluku o prestanku funkcije direktora „Uprave Banje“, a ne bira novog vršioca dužnosti, što podstiče spekulacije u lokalnoj javnosti i razna nagađanja o tome šta je pozadina ove odluke i šta stvarno namerava aktuelna gradska vlast na čelu sa SNS.

Miloš Džikić novi direktor «Uprave Banje»Izvor InfoVranjskih iz gradske vlasti javlja „da je u pitanju početak gašenja jedinog javnog preduzeća u Vranjskoj Banji – „Uprave Banje“.

Skupština Grada treba da donese odluku o prestanku funkcije direktora „Uprave Banje“ Miloš Džikića, ali ne predviđa izbor novog direktora ili vršioca dužnosti, što ukazuje na namere Grada da konačno ispuni ranija predviđanja nezavisnih medija i ugasi ovo javno preduzeće – obrazlaže izvor portala.

Uprava Banje NA UDARU Vranja

Gradska vlast u Vranju već poduže planira gašenje „Uprave Banje“.

Prvi rok za ukidanje „Uprave Banje“ je probijen, to je bio jun ove godine. Razlozi tog odlaganja su nepoznati, a kao razlog navodi se nemogućnost funkcionisanja ovog javnog preduzeća koje se samo finansira, ali, tako kažu gradski oci, povremeno dobija finansijske injekcije iz gradskog budžeta – navodi izvor InfoVranjskih.

Panorama Banje FOTO Info Vranjske

Dan „D“ za „Upravu Banje“ bila je odluka poslanika Slaviše Bulatovića, Banjčanina, da u postupak toplifikacije Vranjske Banje uvede „Novi dom“ iz Vranja.

Grad u junu DEFINITIVNO UKIDA „Upravu Banje“

Najvažniji prihod „Uprave Banje“ bila je naknada za održavanje toplovodnog kanala, sa uvođenjem daljinskog grejanja taj prihod je doveden u pitanje, ali to Bulatovića nije interesovalo, već se vodio ličnim interesima, a to je želja da daljinsko grejanje termalnom vodom obezbedi za svoju kuću – smatra izvor portala.

Po njegovim rečima, „zbog toplifikacije 15 radnika „Uprave Banje“ ostaće bez posla“.

Tako to biva kada opšti, dakle, javni interes nije u harmoniji sa ličnim, zbog jedne četrnaestine domova u Vranjskoj Banji, posao će izgubiti 15 porodica sa stotinak ljudi, ali tu ne treba isključiti i nameru Vranja da sve centralizuje po receptu svoje stranke na državnom nivou –  ističe izvor portala InfoVranjske.

Podsećamo, „Uprava Banje“ je osnovana 1993. godine sa osnovnim zadatkom da se bavi uređivanjem gradskog građevinskog zemljišta, a nadležnost nad toplovodnim kanalom dobila je nakon ukidanja „Vranje terma“.

S. Kostić    1. Banja zauvek 15/09/2021
    2. Jes 15/09/2021
    3. Nebojsa 15/09/2021
    4. Aleksandar 16/09/2021

    Ostavi komentar