KANTAR prijavio načelnika PU Vranje UNUTRAŠNJOJ KONTROLI MUP-a

Eko Taxi Vranje

Verbalni i javni sukob ovdašnjeg biznimena Dejana Nikolića poznatijeg kao Kantar i načelnika PU Vranje Igora Živkovića uveliko traje, i kraj mu se i ne nazire.

Novost u ovoj priči je što je sve stiglo do vrha MUP-a i Višeg tužilaštva u Nišu.Ovde prenosimo pisanu izjavu Nikolića, koji se inače još nalazi u ekstradicionom pritvoru, drugi mesec, iako je izručen Srbiji.

Saopštenje prenosimo u celini.

Obaveštavam javnost da sam Igora Živkovića, načelnika Policijske uprave u Vranju, prijavio Sektoru unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, odakle mi je prosleđeno obaveštenje da je predmet upućen Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Takav moj postupak izazvan je neprekidnim višegodišnjim bezrazložnim proganjanjem i ponižavanjem, što je kulminiralo našim međusobnim verbalnim sukobom koji on neosnovano nastoji da prikaže kao ugrožavanje lične sigurnosti, i pored toga što to ne potvrđuju sigurnosne kamere i izjave više svedoka, odnosno pored toga što to, jednostavno, nije istina, a istina bi trebalo da bude prva njegova svetinja. 

Igor Živković, koristeći svoj službeni položaj i uz drastično prekoračenje službenih ovlašćenja, neprimereno proganjanje otpočeo je oktobra 2018. godine, nastojeći na sve načine da mi napakosti, da me nanese materijalnu i nematerijlnu štetu, da bi stigao i do toga da mi ospori Ustavom garantovano pravo na slobodu i bezbednost.

Nikolić FOTO Info Vranjske

On je stalno ometao javnog tužioca u poslu, kao i sudije lažima, pretnjama i pritiscima, što sam objasnio Sektoru unutrašnje kontrole i što ću detaljnije predočiti i višem javnom tužiocu.

Prva podlost koju mi je priredio desila se u oktobru 2018, na otvoranju diskoteke „Alkatraz“, kada je organizovao brutalnu udruženu akciju policije i žandarmerije, iniciranu njegovim lažima da će se u lokalu koristiti i prodavati droga i da će posetioci biti naoružani.

Akcija je proizvela traume i onesvešćivanja kod posetilaca, pa je intervenisala i hitna pomoć, ali droge i oružja nije bilo.

Cilj mu je bio da me omete u poslu, da pokaže da je moj lokal nesiguran za posetioce, kao i da me diskredituje kao poslovnog čoveka.

Od tada je usledilo više sličnih akcija, samo što je meta bila moja kuća, poslovne prostorije i kuće brata i oca, a samo u jednom pretresu 2019. godine poslovnih prostorija zaplenjeno je 79 uređaja – kompjutera, tableta i telefona.

Nikakav postupak nije pokrenut, a ništa od opreme nije još uvek vraćeno.

Živković FOTO Info Vranjske

Nikada nije pronađen nijedan dokaz, bilo šta što bi bilo kompromitujuće za mene, ali ga sve to nije zaustavio, nego se latio većih podlosti.

Od proleća ove godine Igor Živković proganja me lažnim optužbama da mu pretnjama ugrožavam ličnu sigurnost, proizvodeći uvrede koje sam mu uputio, i koje priznajem i pred javnošću i pred sudom, u krivično delo, i na osnovu tih laži me pritvara, oduzimajući mi pravo na slobodu, ali i pravo na lečenje, budući da sam invalid kome je neophodno lečenje u inostranstvu.

On želi da prikaže odlazak na specijalizovanu tursku ortopedsku kliniku kao bežanje i ponovo u zle svrhe koristi svoj položaj i raspisuje poternicu za mnom, ne libeći se da zlopupotrebi i saradnju sa međunaronom policijom, navodeći  Interpol da me uhapsi prilikom povratka u Srbiju.

On je time postigao svoj cilj, jer sam u Severnoj Makedoniji čekao mesec dana na izručenje Srbiji, a onda se ne pojavljuje na sudu, kako bi produžio vreme koje provodim, ni kriv ni dužan, u pritvoru.

Igor Živković odbija da na sudu ispriča šta ima, ali zato u gradu pleni imovinu, kao što je to učio sa skupom građevinskom mašinom, iako je sva dokumentacija validna.

O svemu će bahati načelnik Policijske uprave ipak morati da govori pred višim instancama, pa i o pritisku i o pretnjama koje je uputio pripadniku Vojske Srbije da lažno svedoči protiv mene, jer pravda postoji i za još nekoga sem za šerifa negativca Igora Živkovića – kaže u saopštenju Dejan Nikolić Kantar.

Podsećamo, Živković do sada nije odgovarao na ovakve Nikolićeve stavove, ali, ako to želi, stranice našeg portala uvek su otvorene, za razna mišljenja.

SSB