,
Ima li veće “traume” iz detinjstva, bar kada je jelo u pitanju, od čorbi? A tek čorba od kupusa i luka! Ali što smo stariji i udaljeniji od kućne kašike, sve ih više volimo. Nekako smo navikli na klasične čorbe sa povrćem, mahom krompirom ili mesom. Ovaj recept se malo razlikuje, jer vam nisu potrebni uobičajeni sastojci za čorbu ili klasična mešavina povrća. Sama pomisao na kuvani kupus i luk je možda nekima “bljuntava” ali verujte nam na reč, zasucite rukave i pripremite čula za ovu lepoticu!
Iako trčite za autobusima i jurite sve obaveze, dobru hranu nikada ne smete staviti na poslednje mesto. Topla čorba uvek prija, pogotovo zimi. Ovo je jednostavan recept. Sastojci nisu zahtevni i nije Vam potreban but od jednoroga, već:
Sastojci:
1 manja glavica crvenog kupusa
2 veće glavica crvenog luka
1l vode ili povrćne supe (fond)
2 čena belog luka
Maslinovo ulje
Jabukovo sirće
Amaretto liker
So, biber, šećer
1 jabuka i bademi za dekoraciju
Ceo recept za pripremu čorbe od crvenog kupusa i luka pročitajte na zakuvavanje.rs
Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.