ZAKUVAVANjE: Krilca za živce



,

Ovaj recept je za sve one koji su se kao mali otimali oko krilca, a ne oko belog mesa, za sve one koje vole da glođu kosti i zamaste celu facu, dame i gospodo, predstavljamo Vam KRILCE u punum njegovom sjaju.
Krilca poseduju sposobnost da Vas nateraju da poližete sopstvene prste. Stvorena su za svaku priliku, i mogućnosti kombinovanja ukusa su beskrajne. Ovaj put je pred vama recept za savršena pileća krilca inspirisana ukusima azijske kuhinje, slatka , lepljiva i sa dovoljno ljutine da ćete posegnuti za još jednim, i još jednim i još jednim. Nadamo se da ćete biti dovoljno brzi , jer iz našeg iskustva ‘’planu’’ baš brzo.
Dakle, ostanite do kraja recepta i saznajte kako da gledanje utakmice, filma ili klasičnu bleju pretvorite u ukusno provedeno vreme.

Za glazuru:
•    1 kašika seckanog đumbira
•    1 kašika tucane paprika ( ljute ili slatke, po Vašem izboru )
•    2 kašike meda
•    1 kašika limunovog soka
•    2 čena belog luka, sitno seckanog
Za marinadu
•    1 kašika soli
•    1 kašika šećera
•    1,5 litra vode
Način pripreme:
Od navedenih namirnica napravite marinadu i njome preliti 1 kg pilećih krilca, ostaviti da odstoje minimum 1 sat.

Pileća krilca možete preseći na pola zbog lepše karamelizacije kasnije. Izvadite krilca iz marinade i stavite u pleh za pečenje, sipajte 2 šolje preostale marinade, prekrijte folijom i pecite u rerni na 200 stepeni pola sata.
Zbog čega sipamo marinadu ili vodu?



U pleh sipamo tečnost zbog stvaranja pare i bržeg prodiranja toplote u unutrašnjost krilca, tim putem krilca tretiramo parom i vodom i u roku od pola sata već su spremna za dalji proces.

Nakon pola sata, sklonite foliju i pojačajte rernu na 250 stepeni, pecite narednih 20ak minuta, ili dok krilca ne krenu da dobijaju prepoznatljivu hrskavu kožicu. Nakon 20 minuta, izvadite krilca iz rerne, izručite ih u posudu sa već pripremljenom glazurom, lepo promešajte da se svako krilce obavije lepjivom glazurom i nastavljamo dalje.

Krilca raširite na pleh, po mogućstvu možete staviti papir za pečenje, pojačajte rernu na 270 i pecite ne više od 10 minuta.

Finalni produkt su hrskava , lepjiva , a istovremeno sočna i meka krilca.

Složite u odgovarajuću posudu i pospite seckanim zelenim delom mladog luka i susamom.

www.zakuvavanje.rs

 

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar