Autori „Zakuvavanja“: Vranje je stalo na pljeskavicama i picama



,

Dušan Stošić i Ivan Zarev kao profesionalni kuvari, i Nikola Ivanov, programer, čine ekipu gastro bloga „Zakuvavanje“.

Momci iz Vranja sedam godina žive i rade u Beogradu i kažu da svako od njih ima svoju ulogu u priči kojom doprinosi finalnom proizvodu, njihovom blogu.



Dušan i Ivan kuvaju i slikaju, dok Nikola sve to upakuje za veb.

Svest o hrani, kažu, u Srbiji je počela da se menja tek pre desetak godina i postoji samo petnaestak restorana u kojima kuvar može da stekne veštine profesionalca.

„Nažalost, kada ljudi u Vranju izađu na ručak ili večeru, to je obično roštilj ili picerija.

Vranju treba promena i kadar koji je voljan da pomera ugostiteljstvo napred.

Da prirede takvo iskustvo gostu da će ovaj to sa zadovoljstvom da prepričava narednih nedelja i meseci“, kažu ovi Vranjanci koji se kuvanjem, kao životnim pozivom, bave desetak godina..

U tom poslu, priznaju, u Vranju ne bi uspeli.

„U Vranju postoji jedno odeljenje u Ekonomskoj školi gde se ljudi školuju za kuvara.

Knjige ne prate moderne trendove u kulinarstvu i deca završe neposobna za rad.

Dok se svest mladih ne promeni, i dok svoje školovanje ne iskoriste na najbolji način, mislimo da će Vranje ostati na roštilju i picerijama“, ocenjuju naši sagovornici.

ZAKUVAVANjE: Čorba od crvenog kupusa i luka

Dušan Stošić rođen je 1991. godine u Vranjskoj Banji.

Apsolvent je Visoke hotelijerske škole na smeru gastronomija.

Radi kao šef kuhinje u restoranu Foodporn u Beogradu.

Ivan Zarev rođen je 1991. godine u Vranju.

Završio je Visoku hotelijersku školu, smer gastronomija.

Trenutno radi u prestoničkom restoranu kao zamenik šefa.

Nikola Ivanov rođen je 1991. godine u Vranju.

Sebe je kaže pronašao u poslu programera.

Kao freelance web developer radi tri i po godine.

Kompletan tekst možete pročitati u štampanom izdanju Vranjskih.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar