Dodeljene DVE značajne nagrade Književne zajednice

Eko Taxi Vranje

Književna zajednica “Borisav Stanković” iz Vranja saopštila je da je iz svog delokruga rada dodelila značajne književne nagrade na Međunarodnom festivalu poezije.

Festival je održan u Novom Sadu od 6. do 9. septembra 2021. godine, a po odluci Visokog saveta Književne zajednice „Borisav Stanković“ pored redovnih, uručene su još dve nagrade.KZ BORISAV STANKOVIĆ: Na sceni je TRIJUMF ŠIBICARA

Prvoborci i istomišljenici

Nagradu “Borin pečat” koja se dodeljuje za izuzetan doprinos srpskoj poeziji i kulturi dobio je književnik Jovan Zivlak, predsednik Društva književnika Vojvodine, dok je nagrada Povelja „Borisav Stanković“, koja se dodeljuje za izuzetan doprinos srpskoj književnosti i negovanje vrednosti dela Borisava Stankovića uručena književniku Časlavu Đorđeviću.

Ovim činom Društvo književnika Vojvodine omogućilo je našoj instituciji,  više od decenije izloženoj nezapamćenom političkom pogromu i jedinoj instituciji kulture u Srbiji koja opstaje i bez adrese, da ispuni svoje statutarne obaveze i aktivnosti zbog kojih je i osnovana – kaže se u saopštenju koje je potpisao predsednik UO Zajednice Miroslav Cera Mihailović.

NIV    1. Bivša prijateljica 15/09/2021

    Ostavi komentar