Ani zlato i državni rekord



, ,

Vranjanka Ana Nedeljković (11), koja iza sebe do sada ima nekoliko titula prvaka države, ostvarila je fenomenalan rezultat, podigavši u izbačaju 35 kilograma, a u bijatlonu 59, što je nov državni rekord za žene do 17 godina. Podvig mlade Vranjanke ostvaren je u konkurenciji 25 devojaka iz sedam najjačih klubova u zemlji. Nedeljkovićeva je još jednom pokazala da bez obzira što ima samo 11 godina, može da se nosi sa konkurencijom koja je od nje starija i do šest godina. Rekord u kategoriji 48 kg njen trener Ljubiša Stevanović ovako komentariše:



– Maloj Ani niko nije ravan u državi. Kada za dve godine napuni trinaest godina, stiče pravo da učestvuje na evropskom šampionatu do 15 godina. Ja je pripremam za taj dan i odgovorno tvrdim da će Nedeljkovićeva biti najbolja na Starom kontinentu. To je moj osnovni cilj i zadatak, jer u Srbiji moja najbolja učenica nema konkurenciju – ističe Stevanović.

 



KARATE: KUP SRBIJE U U KRUŠEVCU

Marjan i Anđela reprezentativci

Po propisima mogli su učestvovati samo prvo troje plasiranih sa Kupa Srbije, a to pravo iz Karate kluba Vranje stekli su Marjan Janković, Anđela Petrović i Petar Mihajlović. Zbog povrede uoči samog takmičenja, odustao je Petar Mihajlović, a na parket su izašli Janković i Petrovićeva. Boreći se u kadrovskoj konkurenciji do 15 godina, Marjan Janković je u disciplini kate pojedinačno među 27 takmičara imap pet nastupa, osvojivši na kraju prvo mesto. U disciplini ekipno borbe, Janković zauzima drugu poziciju, i na kraju u disciplini borbe pojedinačno, među 24 takmičara zauzima treće mesto. Kadetkinja Anđela Petrović u disciplini borbe pojedinačno treće mesto, a u disciplini borbe pojedinačno do tri ipona osvojila je peto mesto. Oboje vranjskih takmičara zbog velikog uspeha na ovom Kupu stekli su pravo učešća na evropskom, svetskom prvenstvu, a ujedno postali su reprezentativci Srbije i ušli u konkurenciju za nastup na olimpijskim igrama.

 

MEDjUNARODNI TURNIRU «TROFEJ LESKOVAC»

Za Feniks 25 medalja

Na prestižnom desetom po redu Međunarodnom karate turniru «Trofej Leskovac» Karate klub Feniks iz Vranja imao je 15 takmičara koji su ukupno osvojili 25 medalja, od kojih je 13 zlatnih, osam srebrnih i četiri bronzane. Odličja su osvojili Bogdan Trajković dve zlatne, po jednu zlatnu osvojili su Petar Mančić, Lazar Trajković i Andrijana Novković, po jedno zlato i po jednu bronzu osvojili su Aleksandar Stevanović, Vuk Ivanović, Relja Stamenković i Emilija Jović. Staši Stošić, Nataliji Jovanović i Davidu Joviću pripala je jedna zlatna i jedna srebrna, Mina Stošić je osvojila dve srebrne, Nemalja Raletić jedno srebro, Luka Jovanović zlato i srebro i na kraju, Luka Jović koji se okitio srebrnom medaljom. Praktično, svih 15 takmičara osvojili su po neku od medalja, što im je omogućilo da u generalnom plasmanu među 25 ekipa zauzmu drugo mesto.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar